Vásárlási kalauz a gumiabroncshoz - Hol vásároljunk abroncsot?

Hol vásároljunk abroncsot?

Jó áron vegye gumiabroncsát L.Laszló

Kereskedő, gumiszervíz, autószervíz vagy online kereskedő honlap - a bőség zavara, mikor ki szeretné cserélni az abroncsait. Mindegyik megoldásnak vannak előnyei és hátrányai.

Autógumi vásárlása Szervízekben, kereskedőknél, vagy erre szakosodott honlapokon. Találja meg, hogy melyik abroncsvásárlási mód felel meg a leginkább Önnek - A fénykép csak illusztráció © : Fotolia.com/rezulteo.com

A bőséges kínálat és az egyes forgalmazók közötti nagy árkülönbségek miatt célszerű az abroncsok cseréjénél alaposabban megvizsgálni a különféle felmerülő lehetőségeket.

A kereskedőjénél vagy engedélyezett szervízben

+ : praktikus
– : drága

Ez a legkényelmesebb megoldás. Az első szerviz alkalmával szólt a kereskedő, hogy legközelebb ki kell cserélni egy tengelyen az abroncsokat. Felajánlotta, hogy mindennel foglalkozik. Megrendelés, szerelés, centírozás. Biztos, hogy kicsit magasabb lesz a számla, de ez az ára a nyugalmának.

 

Egy gumiszervízben (Euromaster, Point S, FirstStop stb.)

választék, szakértelem
– 
nincs mindenhol

Ezeknek a szakosodott hálózatoknak az az előnyük, hogy gyors és minőségi szolgáltatást, széleskörű abroncsmárka- és modellválasztékot, vonzó árakat és rendszeres árengedményeket kínálnak.

 

Egy autószervízben (Norauto, Feu Vert, Speedy stb.)

közel van, általános
– 
szolgáltatások

Ha nincs gumiabroncsra szakosodott hálózat a közelében, nagyon jól megfelel egy autószervíz is. Megtalálja a legfontosabb abroncsmárkákat, számtalan szolgáltatással együtt. Ezen kívül élhet az alkalommal, és csináltathat egy olajcserét, vagy kicseréltetheti a lengéscsillapítókat.

 

Online kereskedőnél

+ : szuper árak
– : kevés tanács

Néhány éve újabb kereskedők jelentek meg. Csak az interneten vannak jelen (nincs üzletük). Előnye, hogy hatalmas áruválasztékot kínálnak nagyon versenyképes árakon (30 - 60%-kal olcsóbban, mint az üzletekben és kereskedőknél). És a szerelés? Nagyon egyszerű. Ezek a cégek általában az egész területet lefedő partnerkapcsolatot alakítottak ki a gumiszervízekkel. Amikor megvásárolja az abroncsát, időpontot kérhet a legközelebbi szerelőhöz.

Némelyik erre szakosodott hálózat maga is nyitott online kereskedő üzletet. Ilyen módon nyugodtan megvásárolhatja az abroncsokat a számítógépén, utána pedig a legközelebbi szerelőnél felszereltetheti őket.

 

 

Válassza ki az abroncsait 5 perc alatt

Íme, a követendő módszer, hogy legrövidebb idő alatt megfelelő döntést hozhasson.

1. Jegyezze fel gumiabroncsainak tulajdonságait: szélesség, magasság, átmérő, terhelési index, sebességindex. Hogyan értelmezzük az abroncs jelöléseit.

2. Adja meg, hogy milyen célra használja a járművét (városi, országúti, sportos vagy terep, és határozza meg az abroncs típusát(nyári, téli).

3. Ennek alapján határozza meg, hogy milyen téren vár el maximális teljesítményt. Biztonság, kényelem vagy gazdaságosság.

4. Keresse meg az igényeinek leginkább megfelelő kereskedőt. Autószerviz, gumiszerviz, online értékesítő honlap, kereskedő?

Gumiszerviz kiválasztása: ár, távolság, szakértelem.