Vásárlási kalauz a gumiabroncshoz - Az olcsó abroncs nem mindig jelent jó üzletet!

Olcsó abroncsok: nem mindig jó üzlet...

Jó áron vegye gumiabroncsát J. József

Természetes, hogy a legjobb áron szeretne abroncsot vásárolni. Az alacsony ár azonban nem feltétlenül jó üzlet. Először is azért, mert általában a biztonság mértéke nem megfelelő. De azért sem, mert a legtöbb esetben futásteljesítménye elmarad a nagy márkák élettartamától.

egy abroncs bevásárlókocsi Az olcsó abroncs nem mindig jelent jó üzletet! - A fénykép csak illusztráció © : All Rights Reserved

Az átlagos autónak az új abroncsok vásárlása a körülmények által kényszerített vásárlás, mint a nyomtatópatron cseréje, vagy egy cipő talpalása. Ezért a legjobb ár-minőség arányra törekszik, vagy akár a legalacsonyabb árat keresi, hogy pénztárcáját ne viselje meg nagyon egy olyan kiadás, amitől szívesen megszabadulna. A gumiabroncs esetében azonban az alacsony ár nem feltétlenül jelenti azt, hogy jó boltot csináltunk. Elsősorban a biztonság, de a  használati költségek szempontjából sem.

A legtöbb olcsóbb abroncs ugyanis jelenleg közepes teljesítményt nyújt, - vagy egyenesen rosszat, ha a biztonságot nézzük. Ezt tapasztaltuk olcsó kínai abroncsokkal nedves útburkolaton végzett próbák alkalmával. Vajon ésszerű kockáztatni a balesetet, hogy megspóroljunk néhány száz forintot egy garnitúra abroncson?

Egyébként az olcsó abroncsok futásteljesítménye nem mindig a legjobb. Határozottan rosszabb a prémium abroncsokénál, ha hihetünk a netezők véleményének a fórumokon. Ez már komolyan kétségessé teszi a vásárlás gazdaságosságát.

Szóval, ha verhetetlen minőség-ár arányt keres, azt javasoljuk, forduljon inkább a közbenső márkák felé, amelyek termékeit összehasonlító teszteknek vetették alá. Ezeknek széles skáláját megtalálhatja honlapunkon.