A téli abroncs kalauza - Mikortól kell felszerelni a téli gumikat?

Mikortól kell felszerelni a téli gumikat?

Az Ön gumiabroncsai télen J. József

Nem érdemes megvárni a havat a téli gumik felszerelésével. Az elsődleges szempont a hőmérséklet csökkenése. A mi régiónkban jó jelzés erre a műveletre a téli időszámításra való átállás, október utolsó vasárnapja

Gumiabroncs az őszi úton Az abroncsok viselkedése az időjárási viszonyokkal együtt megváltozik - A fénykép csak illusztráció © : All Rights Reserved

A szabály az, hogy a téli abroncsokat akkor kell felszerelni, amikor az átlaghőmérséklet 7 °C alá csökken. Miért pont 7 °C, és nem 5 vagy 10? Egyszerűen csak azért, mert ez az a hőmérséklet, amit „üveges átmenetnek” neveznek, amelynél az abroncsot alkotó gumi megkeményedik és veszít tapadási képességéből.

A téli abroncsokat olyan gumikkal tervezik, amelyek teljesítményüket alacsony hőmérsékleten fejtik ki. Ezen kívül mintázatuk mély és lamellizált, hogy megtartsák a tapadást és a vonóerőt a nedves, havas vagy jeges útburkolatokon.

Azaz ne várja meg a tél kellős közepét, hogy rászánja magát a cserére. Jó jelzés a mérsékelt égöv alatt a téli időszámításra való átállás október utolsó vasárnapján.

A téli abroncsok, amelyeket gyakran neveznek helytelenül hóabroncsnak, biztonságos és kényelmes vezetést biztosítanak a hőmérséklet csökkenésétől kezdve egészen a tavasz visszatéréséig. Azaz a legtöbb régióban novembertől márciusig. 

 

 

Milyen téli abroncsok vegyek az autómra?

Hívja elő az összes engedélyezett méretet autójára, valamint a legjobb árakat márkánként és abroncsmodellenként (elérhetők interneten és eladási pontjainknál).

> Téli abroncsok keresése