A téli abroncs kalauza - Mit érnek a csúszásgátló köpenyhuzatok vagy „hózsákok”?

Mit érnek a csúszásgátló köpenyhuzatok vagy „hózsákok”?

Az Ön gumiabroncsai télen

A kis helyet foglaló, könnyen felszerelhető csúszásgátló köpenyhuzat a hólánc érdekes alternatíváját jelenti alkalomszerű használatra. Gyenge pont: kényesek, és nem mindegyiküket hagyták jóvá különleges téli felszerelésként.

Hózsák vagy autó zokni A fénykép csak illusztráció © : All rights reserved

 A piacon jelenleg kétféle köpenyhuzat található: olcsóbb textilmodellek, és egy kompozit anyagokból készült ellenállóbb, de drágább modell.

 A textil köpenyhuzatok


Megjelenési formájuk textilhuzat, amely betakarja és így elszigeteli a hótól az abroncsot. A jelenlegi járműveknek megfelelő köpenyhuzatok nem zavarják meg a biztonsági rendszereket (ABS, ESP) és nem jelentenek kockázatot az alumínium felni tönkretétele szempontjából. A köpenyhuzat rostos poliészterből készül. A rost lehetővé teszi a víz elnyelését és a lehető legnagyobb tapadást. A köpenyhuzattal probléma nélkül lehet 50 km/h sebességgel haladni. Hátrányai: Gyorsan kopnak száraz, homokkal vagy sóval felszórt talajon, mély hóban pedig kevésbé hatékonyak, mint az acél hólánc.

A rezulteo véleménye. Jó segítséget jelentő eszköz, ha az Ön régiójában ritkán havazik.

Kompozit anyagból készült köpenyhuzatok

Kompozit anyagból készült köpenyhuzatokA fénykép csak illusztráció © : Michelin

Ez a köpenyhuzat a Michelin találmánya. Az Easy Grip típus tulajdonképpen a felszerelést megkönnyítő rugalmas belső gumiszalaggal egyesített háló. 150 horganyzott acélgyűrű erősíti a futógumit a lehető legnagyobb úttartás biztosítása érdekében. A vezetés lágy marad, az alumínium felnik által esetleg elszenvedett sérülések pedig minimálisak. Franciaországban az Easy Grip rendszert „különleges felszerelésként” (mint a hagyományos hóláncok) engedélyezte a közlekedési minisztérium.

A rezulteo véleménye. Kitűnő kompromisszumot jelent azok számára, akik szerint a hólánc túl sok helyet foglal el, a hagyományos köpenyhuzat pedig túl sérülékeny.

Olvassa el ezt is

>> A Michelin Easygrip rendszerének bemutatása

>> A hólánc megfelelő kiválasztása