Az abroncsgyártók által szervezett rendezvények - A Hankook Ventus S1 Evo2 felülmúlja versenytársait a német összehasonlítás szerint

A Hankook Ventus S1 Evo2 felülmúlja versenytársait a német összehasonlítás szerint

Gyártók Leközölve 2014.05.26. , írta J. József

A nagy formátumú sportos SUV-okra készült Hankook Ventus S1 Evo2 máris nagyszerű eredményt tudhat magának a német magazin által szervezett összehasonlításban.

BMW X5 Hankook Ventus S1 EVO2 SUV Brillírozott a Hankook Ventus S1 Evo2 SUV a német Gute Fahrt magazin összehasonlításában - A fénykép csak illusztráció © : BMW

Első az összehasonlításban

2014 márciusi számában a német „Gute Fahrt” magazin egy nagy összehasonlítást szervezett, amelyben a nagy formátumú, nagy teljesítményű SUV termékek piacán versenyző 10 legjelentősebb gumiabroncs vett részt. A legújabb Hankook Ventus S1 Evo2 is szerepelt a tíz kiválasztott termék között, és a legkevesebb, amit elmondhatunk az, hogy bizony jó reklám volt ez a koreai gyártónak, hiszen az abroncs máris monopolizálta az összehasonlítás pódiumának legfelső fokát. A Ventus S1 Evo2  a legjobb abszolút eredményt érte el a próbák végén, ideértve a biztonságot is (tapadási próba nedves útburkolaton, és aquaplanninggal szembeni ellenállás).  Nagyon jó eredményt kapott továbbá a vezetési kényelemre, és a menetzajra is.

 

 Sportos SUV gépkocsira

Ideálisan a BMW X5 jellegű SUV járművekre méretezett (éppen Hankook elsőszerelésű abroncsokkal vannak felszerelve), a Ventus S1 Evo2-t már most 30 különböző méretben  forgalmazzák, 17 - 22 colos átmérővel és 225 - 315 milliméter közötti futószélességgel. Érdekes technológiájú felsőkategóriás abroncs, amelyet a Hankook minden további nélkül közvetlenül hozzákapcsolt  a DTM bajnokságra készült fejlesztésekkel.