Az abroncsgyártók által szervezett rendezvények - A Michelin a Formula E-be fektet a jövő abroncsának fejlesztéséhez

A Michelin a Formula E-be fektet a jövő abroncsának fejlesztéséhez

Gyártók Leközölve 2014.11.12. , írta Géza

Egy idő óta érezhető volt a Michelin visszatérése a Formule 1-be. Azóta a francia abroncsgyártó a Formula E felé vette az irányt, amely kihívásokkal teli terület, és ahol a közúti abroncsok fejlesztésénél közvetlenül felhasználható tapasztalatokat szerezhet.

A Michelin Formula E bemutatása A Michelin az abroncsteljesítményt a Formula E elektromos autósport segítségével fejleszti - A fénykép csak illusztráció © : Michelin USA

A Formula E jelentős fordulat az autósport és a FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) történetében. A villamosenergia térnyerése soha nem volt ennyire jelen az autósportban. Igen, fordulat, amelyhez hozzájárul az a kihívás, hogy az istállóknak meg kell tanulniuk kihasználni ezeket a műszaki megoldásokat. A pilótáknak ugyanis hozzá kell szokniuk a merőben más működési módhoz, és ehhez az abroncsgyártónak, ebben az esetben a Michelinnek is alkalmazkodnia kell, ha részt vesz a projektben.

Michelin Formula E szalonA fénykép csak illusztráció © : Michelin USA

A Formula E villanymotorhoz kapcsolódó sajátosságai (súlyeloszlás, a robbanómotortól igen eltérő nyomaték és méretek) arra késztették a Michelint, hogy átdolgozzon egy hagyományos specifikációnak megfelelő abroncsot.

Az erre az alkalomra kifejlesztett termék a Michelin Pilot Sport EV nevet viseli. A 245/40 R18 méretben kínált abroncs a bajnokság összes autóján megtalálható.

A tartósság fogalmához kapcsolódó autóversenyek városi formája olyan szempont, amelyből a Michelin tőkét tud kovácsolni, mert az így szerzett tapasztalatot alkalmazhatja majd a személyabroncsoknál.