Az abroncsgyártók által szervezett rendezvények - A Pirelli eddig még soha nem látott fényképekkel ünnepli naptárjának 50 éves évfordulóját

A Pirelli eddig még soha nem látott fényképekkel ünnepli naptárjának 50 éves évfordulóját

Gyártók Leközölve 2013.12.02. , írta L. Laszló

A Pirelli naptár egy intézmény, immár fél évszázada. Ennek megünneplésére a híres olasz autógumi-gyártó a múltba tér vissza sztárnaptárjának legközelebbi kiadásával.

A Pirelli naptár 50 éves 1986-ban készült Helmut Newton fotókat adnak ki a Pirelli naptár 50. évfordulójára - A fénykép csak illusztráció © : Pirelli

50 éves, és sehol egy ránc

Az autógumik és a művészi fotó két olyan terület, amelyekről úgy vélhetjük, hogy semmi közük egymáshoz. A Pirellinek azonban mégis sikerült apránként egy valóságos mítoszt felépítenie azáltal, hogy évről évre kiadott egy naptárt, a gumiabroncsok világától egyre távolabbi témákkal. Az egész 1964-ben kezdődött, ami azt jelenti, hogy már 50 éve létezik a Pirelli naptár. Néhány hónappal ezelőtt már megünnepelte ezt a kerek számot a New-York-ban rendezett fotózással, ahol két, nagy tehetségű fotós és topmodellek keltettek feltűnést néhány kiadásban. És míg arra vártunk, hogy felfedezhessük a Pirelli naptár 2014-es változatát, az olasz abroncsgyártó végül úgy döntött, hogy egy meghökkentő stratégiával lepi meg a világot.

 

 

Hommage à Helmut Newton

Pirelli naptár 1986-os fényképA fénykép csak illusztráció © : Pirelli
2014-re új fényképek végül is csak a júniusi New Yorkban készült fényképek maradnak. Az olasz abroncsgyártó ugyanis úgy döntött, hogy a 2014-es naptárhoz nem készülnek új fényképek, hanem inkább kedves visszatekintést állít össze erre az intézményre. A Pirelli ugyanis még egyáltalán nem közölt fényképeket mutat be, 1986-ból, amelyeket Helmut Newton készített. A híres német fotográfus elkészítette abban az időben a saját sorozatát (azzal a céllal, hogy az az évi naptárba bekerül), de végül a Pirelli úgy döntött, hogy helyette más fényképeket közöl.

A Pirelli most elővette tehát ezeket a fényképeket az 50. születésnapra, és a naptár szerelmeseinek valószínűleg nem fognak csalódást okozni. Többek között szép olasz hölgyeket, és még versenyautókat is láthatunk közöttük.

 

Bővebben

>> Helmut Newton titkos naptára videón