Az abroncsgyártók által szervezett rendezvények - A Pirelli naptárjának már az 50. évfordulóját ünnepli

A Pirelli naptárjának már az 50. évfordulóját ünnepli

Gyártók Leközölve 2013.09.02. , írta Géza

A Pirelli naptár már egy fél évszázada fennálló intézmény. Ebből az alkalomból az olasz abroncsgyártó New Yorkban kis fotózást tett lehetővé, jóval a 2014-es kiadás fotóinak felfedése előtt.

Shooting Pirelli New York Patrick Demarchelier által a Pirelli naptár 50. évfordulója alkalmából készített New York-i felvételek - A fénykép csak illusztráció © : Pirelli

A Pirelli naptár egyedülálló eset az abroncs világában. Semmilyen kapcsolatban nem áll az őt létrehozó márka eredeti szakmai kompetenciáival. Ez az intézmény már hosszú ideje megkapta a nemeslevelét a művészet és a fotózás világától. 2014-ben ünnepli létezésének 50. évét, amely időszak alatt szüntelenül magasztalta a világ legszebb nőit a  földünk legnagyobb fotósai szemével.

A Pirelli tehát szeretné emlékezetessé tenni az eseményt. Az olaszok a 2014-es kiadás kliséit csak november 21-én hozzák nyilvánosságra, addig pedig a Pirelli úgy döntött, hogy két híres fotóssal rendez egy kis fotózást New Yorkban, a francia Patrick Demarchelier-vel és a német Peter Lindbergh-gel
Objektíveik előtt hat topmodell áll, akiknek közös pontjuk az, hogy már álltak modellt a naptár korábbi kiadásaihoz: Helena Christensen, Alek Wek, Alessandra Ambrosio, Isabeli Fontana, Miranda Kerr és Karolina Kurkova. Egyébként tudjuk, hogy a brazil Isabeli Fontana szerepelni fog a naptár következő kiadásában.

Shooting Pirelli New YorkA fénykép csak illusztráció © : Pirelli

Randevú tehát november 21-én, hogy felfedezzük a Pirelli 2014 következő számának első felvételeit.