Az abroncsgyártók által szervezett rendezvények - Bridgestone, a Mercedes-Benz Driving Events kizárólagos partnere

Bridgestone, a Mercedes-Benz Driving Events kizárólagos partnere

Gyártók Leközölve 2013.11.06. , írta L. Laszló

A Bridgestone új, kizárólagos partnerkapcsolatot létesített a Mercedes- szel, ez alkalommal a Driving Events szervezésére. A Driving Events - a német gyártó által létrehozott program - a gépeket és a járművezetőket teszi próbára, gyakran igen nehéz körülmények között.

Mercedes Driving Events A Bridgestone szervezi a Mercedes-Benzzel a Driving Events próbákat: vezetési tanfolyam, teszt a hóban, gazdaságos vezetés stb. - A fénykép csak illusztráció © : Mercedes-Benz

Haladó vezetési technikák elsajátítása

Mercedes Driving EventsA fénykép csak illusztráció © : Bridgestone - Mercedes-Benz
Mercedes-Benz Driving Academy számos eseményt kínál, amelyet a csillagos márka szervez világszerte, nagyon változatos terepeken. A cél elég egyszerű: a résztvevőknek egy edzést tart, amely elég összetett is lehet, többek között hivatásos gépjárművezetők számára járművezetés: rendkívüli próbáknak teszik ki őket (például egy limuzin vezetőjének a lehető leggyorsabban menekülnie kell a veszély elől, egy védett személy szállítása kapcsán). A gumiabroncsok természetesen kemény igénybevételnek vannak kitéve. A Mercedes tehát a Bridgestone-t választotta kizárólagos partnerének, aki gumiabroncsainak teljes skáláját felhasználja, hogy a német autógyártó szolgálatába állítsa őket: a Potenzától a Blizzakig, a Turanzán és a Dueleren keresztül; és ezek a gumik most mind Mercedesekre kerülnek.

 

36 esemény a német pályától egészen a lappföldi nagy hidegig

A Driving Events Bridgestone abroncsokkal A fénykép csak illusztráció © : Bridgestone - Mercedes-Benz
A Mercedes-Benz Driving Events esemény megrendezésére minden terepen a következő 2013/2014-es alkalommal kerül sor. 36 eseményt terveztek összesen, a pályán tartott vezetési tanfolyamtól egészen a nagy hidegben, a lappföldi hóban tartott tesztekig. A terepen tartott vezetési gyakorlatok vagy gazdaságos vezetés, vagy valós körülmények között történtek. Bárki előfeltétel nélkül jelentkezhet.