Az abroncsgyártók által szervezett rendezvények - Bridgestone Ologic, a jövő környezetbarát gumiabroncsa?

Bridgestone Ologic, a jövő környezetbarát gumiabroncsa?

Gyártók Leközölve 2013.10.30. , írta J. József

A Bridgestone tovább dolgozik az Ologic technológián, hogy elkészítse az új generációs abroncsot, amely környezetkímélőbb, mint valaha.

Bridgestone Ologic abroncs Bridgestone Ologic, a környezetet jobban kímélő abroncsok új nemzedéke - A fénykép csak illusztráció © : Bridgestone

Kesekenyebb, gazdaságosabb

Most, amikor mindenképpen egyre inkább üzemanyag-takarékos terméket kell kínálni, a Bridgestone olyan technológián dolgozik,  amelyikkel a környezetkímélés legmagasabb fokát lehet elérni. Az „Ologic”technológia a gumiabroncs teljes átgondolására késztet. Képzeljünk el a hagyományos abroncsnál nagyobb átmérőjű,futózónában pedig sokkal keskenyebb gumiabroncsot: ez az Ologic körülbelül.

Az abroncs keskenyebb átmérője pedig nagyobb. Ideális a gördülési ellenállás jelenségének leküzdésére, és az üzemanyag-fogyasztási szint radikális csökkentésére .

Tekintettel erre a különleges megjelenésre, az abroncsban lévő nyomás magasabb, ezért különleges szerkezetet és más összetételt igényel.

 

Biztonságosabb esőben

Másik előnye ennek a radikálisan különböző megjelenésnek az, hogy úgy tűnik, az abroncs sokkal jobban viselkedik esőben, mert az útburkolattal érintkező felületei hosszabbak. A Bridgestone az Ologic technológiának köszönhetően a nedves útburkolaton való tapadás 8%-os javulására számít.

A Bridgestone távlati célja az, hogy az Ologic technológiát a fejlesztés befejeződése után minden olcsóbb abroncsán alkalmazza. Azt gondoljuk, hogy az ilyen gumi kitűnően megfelel a következő hónapokban és években forgalomba kerülő hibrid és elektromos járművekre.

A Fejlesztés és a Kiválóság 2014 címmel évente tartandó Tire Technologie International Awards alkalmával a Bridgestone Ologic megkapta az Év Gumiabroncs Technológiája díját a BMW i3 elektromos modelljének a felszereléséért, mivel ezúton járult hozzá a fenntartható mobilitásért kifejtett erőfeszítéséhez.