Az abroncsgyártók által szervezett rendezvények - Continental ContiSilent: kevésbé zajos, de nem kevésbé sportos

Continental ContiSilent: kevésbé zajos, de nem kevésbé sportos

Gyártók Leközölve 2013.09.10. , írta J. József

Versenytársához, a Pirellihez hasonlóan a Continental abroncsgyáron a sor, hogy új, nagy teljesítményű gumikeverékkel álljon elő, amely gördülés közben képes a zajszint csökkentésére.

ContiSilent technológia A Continental az új ContiSilent technológiát a gumiabroncs menetzajának csökkentése és a vezetési kényelem fokozása érdekében indította el - A fénykép csak illusztráció © : Continental

Csupán néhány hét telt el azóta, hogy az olaszok a Pirelli gyárban bemutatták a különleges P-Zero abroncsokat, amelyek „ Pirelli Noise Cancelling System ” technológiával rendelkeznek és csökkentik a nagy sportkocsik menetzaját.

A Continental úgy tűnik, hogy ugyanazt a technológiát alkalmazza új termékein, amelyek szintén rendelkeznek a gördülési zaj csökkentésére és a vezetési kényelem fokozására szolgáló rendszerrel, még nagyon nagy teljesítményű autókra is. 

 

Audi rs7 SportbackA fénykép csak illusztráció © : Audi

A „ContiSilent” technológiával ellátott nagy teljesítményű Continental abroncs ContiSport Contact 5 például felszerelhető az Audi RS6 Avant és az RS7 Sportback autókra, mint közvetlen versenytársuk, a Pirelli abroncsa. Az RS6-ra 285/30 ZR 21, míg az RS7 inkább 275/30 ZR 21 méretet igényel.

ContiSilent technológia A fénykép csak illusztráció © : Continental
A ContiSilent típusú abroncsok különleges technológiát használnak fel, amely gyártásuk közben a futóövek belső részét kitöltő párnára fejti ki hatását, hatékonyan csökkentve ezáltal a menetzajt, az út típusától függetlenül. A gyártó szerint az abroncs teljesítményét ez a rendszer nem befolyásolja.