Az abroncsgyártók által szervezett rendezvények - Dunlop Sport Maxx Race: teszt egy Audi R8 V10 volánja mögött

Dunlop Sport Maxx Race: teszt egy Audi R8 V10 volánja mögött

Gyártók Leközölve 2012.05.02.

Új hipersportos abroncsa tulajdonságainak teszteléséhez a Dunlop elsőrangú szerelvényt bocsátott rendelkezésre: egy Audi R8 V10-et. Tehettünk egy gyors próbát az andalúziai Ascari pályán. Egy kicsit rövid, de elég ahhoz, hogy képet kapjunk ennek a kivételes abroncsnak a temperamentumáról.

Audi R8 V10 Pneu Dunlop Sport Maxx Race A fénykép csak illusztráció © : All Rights Reserved

Sport Maxx Race bemutatására a Dunlop Sport Maxx RT sportabroncsának ismertetése alkalmával került a spanyolországi, Malaga közelében lévő csodálatos Ascari versenypályán.

A teszt

  • Szerelvény: Audi R8 V10, 525 lőerő.
  • Abroncs (Első/hátsó): 235/35 ZR 19 (91Y) XL et 305/30 ZR 19 (102Y) XL.
  • Útvonal: 6 kör az Ascari pálya északi részén (2 „run”) és egy avatás egy Dunlop fejlesztővel.

Nem véletlenül esett a választás erre a tesztzónára. Az Ascari versenypálya északi részén váltakoznak a technikai kanyarok, lassú, gyors kanyarok jelentős szintkülönbségekkel. Fizikai útvonal úgy a szerelőknek, mint a pilótáknak.

Az első kanyarokban értékelhettük az abroncstípus jellegzetes reagálóképességét és merevségét. Máris érezzük az autó-abroncs kitűnő egységét.

Az irányváltási szögek csökkentek, a kitűnően érezhető kormány segítségével a kocsit nagy pontossággal lehet a kanyarba bevinni. Fékezésnél és gyorsításnál, akárcsak a nagy gyors ívekben, az abroncs tökéletesen uralta a mechanikus hajtás támadásait.

Audi R8 V10 Dunlop Sport Maxx Race gumikA fénykép csak illusztráció © : All Rights Reserved

A próba befejeztével beszálltunk a próbapilóta mellé, aki örömmel provokálta az abroncs tapadásának határait. Lenyűgöző bemutató, amelyből képet kaptunk arról a hihetetlenül magas tempóról, amit tartani lehet akkor, ha jól ismerjük az abroncsokat, a pályát és a kocsit.

Persze, ennek a próbafutamnak az alapján nem tudunk véleményt mondani a Sport Maxx Race közútra engedélyezett versenyabroncs kategóriába sorolásáról, de egyértelműen megmutatta, hogy a Dunlop hipersportos abroncsának vannak érvei a versenytársakkal szemben.