Az abroncsgyártók által szervezett rendezvények - Goodyear EfficientGrip Performance: próba a pályán

Goodyear EfficientGrip Performance: próba a pályán

Gyártók Leközölve 2013.04.18. , írta J. József

A Goodyear meghívott minket a Montpellier melletti Mireval próbapályájára, hogy nedves útburkolaton teszteljük az EfficientGrip Performance abroncsot és összehasonlítsuk néhány versenytársával.

EfficientGrip Performance Tracktest Goodyear EfficientGrip Performance - A fénykép csak illusztráció © : Goodyear

Haladás nedves útburkolaton: szemtelenül könnyű

A Goodyear először azt ajánlotta, hogy végezzünk egy próbát vizes pályán (állandó és szabályozott vízmagasság) kettő, történetesen  VW Golf VII járművel: egyiken EfficientGrip Performance abroncsok, a másikon egy versenytárs abroncsa lesz, amelynek címkéjén a nedves útburkolaton való fékezés szintén A értékkel szerepel.

A próbán az EfficientGrip Performance szerepelt előnyösen, amely szemtelen könnyedséggel vette a vizes útburkolatot. Az abroncs  biztonságosvédelmet nyújt  és kiválóan  kiegyensúlyozott a tapadása  a két tengely között. Eredmény:  semleges viselkedés,  amely nem kedvez sem az alulkormányozottságnak (elülső futómű kitérése), sem túlkormányozottságnak (hátsó futómű kitérése). 

Ezek a benyomások összhangban vannak a TÜV SÜD független szervezet szakértői által kapott eredményekkel. Az általuk ugyanezen a pályán végzett tesztek alapján ugyanis az EfficientGrip Performance 2,5 másodperccel gyorsabbnak bizonyult, mint versenytársainak átlaga.

Haladás száraz útburkolaton

A Goodyear EfficientGrip Performance abroncsA fénykép csak illusztráció © : Goodyear

Ehhez a második próbához a Goodyear egy 156 lóerős Mercedes Classe A 200 kormányát bízta ránk. A kanyargós és technikai Mireval pálya kiválóan alkalmas arra, hogy megdolgoztassa az abroncsot olyan pontokon, mint az irányváltás, a hajtóerő vagy a stabilitás. Így ellenőrizni tudtuk a karkasz és a gumi optimalizálásának hatását az abroncs száraz úton nyújtott teljesítményére: pontosság és különösen gyors reagálási képesség.

Ilyen extrém körülmények között az EfficientGrip Performance egy harmonikus egységet alkot a futóművekkel. A viselkedése  semleges , az autó pedig nem alulkormányzott és nem túlkormányzott. Tagadhatatlanul pontos és teljes biztonságérzetet nyújt.

További fényképek:

Google+ oldalunkon
Flick'r oldalunkon

Hogy Önök is élvezni tudják ezt a próbát, készítettünk egy fedélzeti videót, amelyet távolságból, telemetrikus módszerrel mért adatokkal egészítettünk ki. Különösen érdemes összehasonlítani a jármű fordulási képességét a kormány mozgatása nyomán. 

 

Olvassa el ezt is

>> EfficientGrip Performance: az árak
>> EfficientGrip Performance: a versenytársak
>> EfficientGrip Performance: a méretek