Az abroncsgyártók által szervezett rendezvények - Bridgestone bemutatja az Ologic abroncsot a BMW i3-on

Bridgestone bemutatja az Ologic abroncsot a BMW i3-on

Gyártók Leközölve 2014.01.22. , írta Géza

A Bridgestone enyhén szólva szokatlan kinézetű abroncsot bocsát piacra. A BMW i3 a legelső modell, amelyet ezzel az érdekes technológiával készült abronccsal láttak el.

Bridgestone Ecopia EP500 és az Ologic technológia Az Ologic technológiával készült Bridgestone Ecopia EP500 abroncsot szerelték a BMW i3 elektromos autóra - A fénykép csak illusztráció © : Bridgestone

Nagyobb és keskenyebb

Néhány hónappal ezelőtt már beszéltünk Önöknek a Bridgestone Ologic technológiáról. Az elképzelés egy olyan gumiabroncs termékcsalád kidolgozása volt, amely elég radikális megjelenésű, tervezésének célja az üzemanyag-fogyasztás lehető legnagyobb mértékű csökkentése az igen különleges mintázatnak köszönhetően. Az abroncs széles átmérőjű, de a futógumi sokkal keskenyebb, mint egy hagyományos abroncsé. Az elve magától értetődően a gördülési ellenállás csökkentése.

A Bridgestone Ologic technológiája megkapta a Az év Gumiabroncs Technológiájának a Díját a BMW i3 modelljének felszereléséért, ezúton járul ugyanis hozzá a fenntartható mobilitás fejlesztéséhez. 

Bridgestone Ecopia EP500 abronccsal felszerelt BMW i3A fénykép csak illusztráció © : BMW

A BMW i3-ra szerelve

Úgy tűnik, hogy az abroncsgyártó Bridgestone büszke arra, hogy számíthat a BMW-re ennek az abroncsnak a bevezetésénél, amelynek technológiáját „forradalminak” minősíti. A német autógyártó most mutatta be BMW i3-ját: egy városi, futurista megjelenésű modell, nagyon avantgárd műszaki jellemzőkkel és elektromos (vagy opcióként hibrid) egységgel és karbonrost alvázzal. Ez az új i3, amely nagyon keskeny abroncsokat használ, az első szériában gyártott jármű, amely elfogadta a Bridgestone Ologic technológiával készült termékeit. Az Ecopia EP500 abroncs négy méretben kapható jelenleg, a 155/70 R19 84Q -tól 175/55 R20 85Q-ig, a 175/60 R19 86Q és a 155/60 R20 80Q-n keresztül.

Meg kell jegyezni, hogy két téli abroncs változat szintén rendelkezésre áll, a Blizzak LM-500 és az északi abroncs Blizzak NV.

Fogadjunk, hogy az Ologic profillal készülő Bridgeston termékek száma a jövőben a mostani többszöröse lesz, és más modellekre is felkerül majd, elsősorban hibrid vagy elektromos modellekre.