Az abroncsgyártók által szervezett rendezvények - Michelin - az új Peugeot 308 legfontosabb ütőkártyája?

Michelin - az új Peugeot 308 legfontosabb ütőkártyája?

Gyártók Leközölve 2013.10.11. , írta J. József

Az új 308-as kiemelkedő jelentőségű a Peugeot és a PSA csoport számára. Olyan gumikra volt tehát szüksége, amely megfelel kereskedelmi ambícióinak, a francia autógyártók számára még nehéz gazdasági környezetben.

Michelin abronccsal felszerelt Peugeot 308 A Michelin abroncsokkal szerelik fel az új Peugeot 308-ast, az Energy Saver + és a Pilot Sport 3 gumikkal - A fénykép csak illusztráció © : Michelin

PSA csoport mindig arra törekszik, hogy ismét nyereséges autógyártó legyen. A válságból való kilábalás hatalmas terméktervet és fontos újdonságokat hoz a Peugeot márkának. A 208 és a 2008 után most a 308-at mutatták be, azzal a szándékkal, hogy közvetlenül felvegye a versenyt a Volkswagen Golffal az európai piacon. 

 

A Peugeot 308 és a Michelin partnerkapcsolataA fénykép csak illusztráció © : Michelin
Ennek az ambiciózus tervnek az elérése nagyon pontos kivitelezést igényelt, többek között a gumiabroncsok terén is. A Peugeot és a Michelin tehát együttműködve dolgoztak a legjobb szerelvények érdekében, motortípustól és teljesítményszinttől függetlenül.

Hogy az új Peugeot 308 minden verziójának megfeleljen, Michelin két különböző típusú gumit használ fel, négy pántméretre. A 15 és 16 collos kerekekkel felszerelt járművön Michelin Energy Saver + található. A 17 és 18 collos felnikkel rendelkező dinamikusabb 308-asokra viszont Michelin Pilot Sport 3 került.

Peugeot 308A fénykép csak illusztráció © : Michelin
Az új Energy Saver+ abroncsánál a Michelin szerint 3 méterrel javult a fékút nedves útburkolaton az előző 308-ashoz képest, amelyre a régi Energy Saver volt felszerelve. A fogyasztás szempontjából Michelin a csökkenést 3%-ban határozza meg, ezt is a régi 308-as / Energy Saver pároshoz viszonyítva.

Már csak annak kell kiderülnie, hogy milyen abronccsal fogják szerelni a 308 R-t, amely a 308-as termékcsalád sportos felsőkategóriás típusát fogja képviselni, ha a Peugeot úgy dönt, hogy értékesíti. A Frankfurti Autószalonban konceptautóként bemutatott autó 270 lóerős, azaz a Renault Megane RS ötszöröse.