Az abroncsgyártók által szervezett rendezvények - Michelin Latitude Alpin 2: teszt egy Range Rover Evoque kormányánál

Michelin Latitude Alpin 2: teszt egy Range Rover Evoque kormányánál

Gyártók Leközölve 2012.05.02.

Hogy valami elképzelésünk legyen a Latitude Alpin 2 képességeiről, a Michelin előkészített számunkra egy néhány kilométeres utazást a Riga környéki erdei utakra.

Essai Michelin Latitude Alpin 2 tesztelés Range Rover Evoque A fénykép csak illusztráció © : Michelin

Semmi nem jobb az új Latitude Alpin tulajdonságainak értékelésére, mint egy erdei túra. Beszállunk egy csodálatos Range Rover Evoque 2,2 TD4 150 autóba, 225/65 R17 106H abroncsokkal és elindulunk a fenyőfák között kanyargó behavazott pályán. A pályán változnak a különböző területek, meredek emelkedőkkel és lépcsőkkel megszakított lejtőkkel. Nem próbaterületen vagyunk, de ez már elég ahhoz, hogy az abroncs vonóerejét és tapadását teszteljük.

Megnyugtató vonóerő hóban
A Michelin Latitude Alpin 2 szolgálatkésznek bizonyul és biztonságérzetet kelt. Emelkedőn és lejtőn egyaránt megkapaszkodik a hóban, figyelemre méltó vonóerőről tesz tanúbizonyságot. A legkényesebb szakaszokon, különösen a lejtőkön, teljes nyugalomban lehetünk. Egyetlen pillanatig nem érezzük, hogy az abroncs nehéz helyzetben lenne. Meg kell jegyezni azért, hogy jéggel nem találkoztunk.

Néhány mozgalmas szakasz után, váltakozva találkozunk az úton olvadó hóval, sárral és homokkal. Ideális ahhoz, hogy értékeljük a Range Rover Evoque és a Latitude Alpin 2 párost. Egyetlen dolgot sajnáltam: aszfalton nem volt lehetőségem kipróbálni…

    

Olvassa el ezt is:

Michelin Latitude Alpin 2: téli abroncs nagy teljesítményű SUV kocsikra

Michelin Latitude Alpin 2: a technológia

A Michelin Latitude Alpin 2: a méretek