Az abroncsgyártók által szervezett rendezvények - Pirelli halk abroncsokat fejleszt az Audi számára

Pirelli halk abroncsokat fejleszt az Audi számára

Gyártók Leközölve 2013.07.29. , írta Julien

Hogy az autópiac elvárásainak megfeleljen, a Pirelli különleges abroncsokat tervezett, amelyek felére csökkentik a belső menetzajt. Jelenleg a gyártó az új technológiát az Audi csoport felsőkategóriás modelljeinek szánja.

Noise Cancelling System abroncsokkal felszerelt Audi RS6 Avant Pirelli Noise Cancelling System technológiával készült „halk” abroncsokkal felszerelt Audi RS6 Avant - A fénykép csak illusztráció © : Audi

A járműveken belüli és kívüli menetzaj csökkentése az autós piac elvárása volt. Megfelel a zajártalom csökkentésére irányuló európai szabványoknak is. A külső menetzaj a három szempont egyike az abroncsok címkézésénél.

Ez a tendencia arra késztette a Pirelli, hogy „halk” abroncsokat tervezzen az Audi csoporttal létrehozott partnerkapcsolat keretén belül. A milánói cég egy különleges technológiát dolgozott ki, (Pirelli Noise Cancelling System) amely lehetővé teszi a jármű belsejében észlelt zaj csökkentését. A technológia abból áll, hogy szigetelő habot visznek az abroncs belsejébe, ami elnyeli a gördülés közben az abroncs szerkezetében keletkező rezgések által keltett zajt.

 

Pirelli Noise Cancelling System szigetelő habA fénykép csak illusztráció © : Pirelli

A Pirelli szerint ezzel a rendszerrel a belső menetzaj a sebességtől függően 2 vagy 3 decibellel mérsékelhető, ami a zaj 50%-os csökkenését jelenti. 

 

Jelenleg Pirelli csak kettő, az Audi csoport felsőkategóriás modelljeinek szánt méretet kínál:

>> 275/30ZR21 (98Y)XL PZero az Audi RS7-re
>> 285/30ZR21 (100Y)XL PZero Audi RS6

A „halk” abroncsok PNCS jelöléssel lesznek ellátva (Pirelli Noise Cancelling System) oldalgumijukon.