Kalauz az abroncscímkézéshez - 2 500 km egy tankolással: a Ford és Continental rekordot döntött

2 500 km egy tankolással: a Ford és Continental rekordot döntött

Gumiabroncs címke Leközölve 2012.09.14.

Knut Wilthil és Henrik Borchgrevink, két norvég pilóta megdöntötték az egyetlen üzemanyag-tankolással megtett leghosszabb útvonal rekordját. Két nap alatt több mint 2 500 km-t tettek meg egy Ford Mondeo Econetic 1,6 L turbó dízellel, a Continental ContiEcoContact 5 termékcsaládjának gumiabroncsaival. A siker a gumiabroncsok teljesítményének jelöléséhez, ezen belül a gördülési ellenálláshoz és az üzemanyag-fogyasztáshoz való hozzájáruláshoz kapcsolódik.

Knut Wilthil 2 500 km-t tett meg egyetlen tankolással A fénykép csak illusztráció © : Continental

Ahogy az első címkék kezdenek megjelenni az új abroncsokon, a gyártók a termékeik eredményeiről szóló kommunikációkat az európai címkézés által figyelembe vett teljesítményekre hangolják: Fékezés nedves útburkolaton, hozzájárulás az üzemanyag-fogyasztáshoz és külső menetzaj.

Ez a Continentálnál is így történt, amely a Forddal megdöntötte az egyetlen tankolással megtett leghosszabb útvonal rekordját.  Az eseményre májusban, Helsinki (Finnország és Skedsmo (Norvégia) között került sor.  Az autó, egy Ford Mondeo Econetic 1,6 L turbó dízel az alacsony gördülési ellenállásukról ismert Continental ContiEcoContact 5 205/60 R16 méretű és 2,8 bar nyomásra fújt abroncsokkal volt felszerelve.

46 óra alatt a két norvég pilóta, Knut Wilthil és Henrik Borchgrevink, pontosan 2 536,4 kilométert tett meg anélkül, hogy egy csepp gázolajat tankolt volna a tartályba (71 l).  Ez 2,8 liter átlagos üzemanyag-fogyasztásnak felel meg 100 km-en.

2500 km egyetlen tankolással: a rekord útvonalaA fénykép csak illusztráció © : rezulteo

Útjuk Finnország nyugati partvidékén, Haparandába, majd Svédország keleti partjára, Uppsalába vezetett.  Uppsalából Orebron keresztül folytatták útjukat, majd Oslóba érkeztek, Norvégiába.  Mivel maradt még üzemanyag a tartályban, pilótáink folytatták útjukat észak felé.  Az autó végül a Skedsmokorstól délre, Skedsmo településen állt le.

Milyen részt képviselnek a gumiabroncsok ebben a rekordban? A Continental 3 % -ra értékeli a ContiEcoContact 5 abroncsoknak tulajdonítható üzemanyag-megtakarítást, egy hagyományos gumiabroncshoz képest, ami körülbelül 75 km-rel hosszabb út megtételét jelenti.