Kalauz az abroncscímkézéshez - Bridgestone AA értékelésű gumiabroncsot mutat be a párizsi autó-világkiállításon

Bridgestone AA értékelésű gumiabroncsot mutat be a párizsi autó-világkiállításon

Gumiabroncs címke Leközölve 2012.09.14.

A gyártó a szeptemberi autó-világkiállítás alkalmával mutatja be az EP001S abroncsot, az Ecopia alacsony fogyasztású termékcsaládjának legújabb darabját. Ez az abroncs AA értékelést kapott, azaz az energiahatékonyságra és a nedves útburkolaton való fékezésre adott legmagasabb értékelést.

Pneu Bridgestone Ecopia EP001S A fénykép csak illusztráció © : All right reserved

Mint a többi nagy gyártó, a Bridgestone is keresi a helyét a gumiabroncsok európai címkézési szempontjai között. A japán gyártó most jelentette be, hogy a következő, szeptemberben megrendezett párizsi autó-világkiállítás alkalmával AA értékelésű abroncsot fog bemutatni.

A gumiabroncs neve EP001S: EP mint Ecopia, a Bridgestone alacsony fogyasztású termékcsaládja, a 001 a legutoljára született Turanza abroncsra, a T001-re utal. 

A leendő Bridgestone Ecopia EP001S címkéje

• Energiahatékonyság (hozzájárulás az üzemanyag-fogyasztáshoz): A

• Biztonság nedves útburkolaton: A

• Külső menetzaj: 69 dB

Az Ecopia EP001S abroncs NanoPro-Tech technológiával rendelkezik, mint a Turanza T001. Egy Bridgestone által szabadalmaztatott összetevőről van szó, amely lehetővé teszi két, egymással ellentétes teljesítmény összehangolását: a tapadást az útburkolathoz, amely normál körülmények között a gumi jelentős mértékű súrlódása az útburkolaton, és az energiahatékonyságot, amelynek lényege a kis súrlódás gördülés közben.