Kalauz az abroncscímkézéshez - Dunlop bemutatja az AA sportabroncsot

Dunlop bemutatja az AA sportabroncsot

Gumiabroncs címke Leközölve 2012.09.06. , írta Cs

Mint a többi gyártó, Dunlop is kihasználta az Essenben megrendezett Nemzetközi gumiabroncs kiállítást, hogy bemutassa a BluResponse AA nagy teljesítményű koncepció-abroncsot, amely AA besorolást kapott az abroncsok címkézési szempontjai alapján. Alapként szolgál a sportosságot, biztonságot és alacsony fogyasztást ötvöző abroncsok fejlesztéséhez.

Dunlop BluResponse AA A fénykép csak illusztráció © : Dunlop

Most, hogy bevezették az abroncsok teljesítményének címkézését, a nagy abroncsgyártók megmutatják, hogy mire képesek. Többségük kihasználta a júniusi Essenben megrendezett Nemzetközi gumiabroncs kiállítást, hogy bemutassák az AA címkével rendelkező prototípusaikat, amely a maximális érték, amit meg lehet szerezni a címkézés fő szempontjai alapján: fékezés nedves útburkolaton és gördülési ellenállás (ettől függ az üzemanyag-fogyasztás és a CO2-kibocsátás).

Dunlop BluResponse AAA fénykép csak illusztráció © : Dunlop

Nagy teljesítményű koncepció-abroncs

Így tett  Dunlop is, amely Essenben Sport BluResponse AA néven mutatott be egy nagy teljesítményű koncepció-abroncsot. „Ezzel az abronccsal - magyarázza Sanjay Khanna, a márka európai, közel-keleti és afrikai régiójának igazgatója - a Dunlop azt akarja megmutatni, hogy képes olyan sportos és ultranagy teljesítményű abroncs gyártására, amely a címkézés legfontosabb szempontjai alapján a legjobb értékeket teljesíti.”

Új gyártási eljárások

Ezeket az eredményeket egy új, az abroncs melegedését mérséklő gumikeverékkel, a futógumi szerkezetének optimalizálásával és azokkal az új gyártási eljárásokkal sikerült elérni, amelyeket a gyártó nem kíván felfedni.

Tesztelt méretek

A Sport BluResponse AA koncepicó abroncsot négy méretben állították elő:

Méret

Load Range

  SI/LI

Külső
menetzaj

  Hatékony zajszint

215/55 R16  

      XL

  97 V

    70

              ))

225/55 R16

      XL

  99 V

    70

              ))

225/55 R17

      XL

101 V  

    70

              ))

205/55 R16

      XL

  94 V

    70

              ))


A Sport BluResponse AA abroncs fog alapként szolgálni a Goodyear-Dunlop csoport mérnökeinek a piaci elvárásoknak megfelelő sportabroncsok kifejlesztéséhez. Felhasználják majd demonstrációs célokra is, például kiállításokon, hogy bemutassák a márka technológiai fejlődését.

QR kód a fogyasztó további tájékoztatására

A Dunlop úgy döntött, hogy egy QR kódot nyomtat a címkén számára fenntartott részre. Az okostelefon típusú mobiltelefonokkal leolvasható kód egy Dunlop weboldalt nyit meg, ahol a fogyasztó további szempontokat talál az abroncs teljesítményének értékeléséhez.