Kalauz az abroncscímkézéshez - Goodyear bemutatja AA koncepció-abroncsát

Goodyear bemutatja AA koncepció-abroncsát

Gumiabroncs címke Leközölve 2012.09.06. , írta Cs

Az európai címkézés előmozdítása iránt igen elkötelezett Goodyear bemutatott egy koncepció-abroncsot, amely AA értékelést kapott, azaz a teljesítmény teszteken elérhető legjobb értékelést. Az alacsony fogyasztású termékcsaládjához tartozó EfficientGrip AA lesz az alapja a biztonságot és mérsékelt fogyasztást ötvöző abroncsok kifejlesztésének.

Goodyear EfficientGrip AA A fénykép csak illusztráció © : Goodyear

Ahogy a  BridgestoneDunlop vagy Toyoa Goodyear is kihasználta a júniusban Essenben megrendezett Nemzetközi gumiabroncs kiállítás által nyújtott lehetőséget , hogy bemutassa az EfficientGrip AA terméket, a címkéjén AA feliratot viselő abroncsot. Ez alkalom volt arra, hogy meghatározza az időpontot és bemutassa technológiai szaktudását, amellyel csökkenteni tudja az üzemanyag-fogyasztást anélkül, hogy az érintené az abroncs egyéb teljesítményeit, többek között a fékezést nedves útburkolaton.

Nagy teljesítményű koncepció-abroncs

Ez a koncepció-abroncs az EfficientGrip termékcsaládhoz tartozik, amely arról ismert, hogy az alacsony fogyasztást a biztonsággal ötvözi. A jelenleg található egyik legjobb teljesítményt kínálja a gördülési ellenállás és a nedves útburkolaton való tapadás területén. „A címkézés azt a képességünket értékeli, hogy egyszerre tudunk olyan abroncsot kínálni, amely a lehetővé teszi a legjobb eredmények elérését nehéz körülmények között - azaz nedves útburkolaton - , és a jármű általános üzemanyag-fogyasztásának, azaz a jármű által kibocsátott CO2 mennyiségének csökkenését”,  magyarázza Hugues Despres, a márka európai, közel-keleti és afrikai igazgatója.  

Új gyártási eljárások

Ezek az eredmények az új gumikeveréknek, a futógumi szerkezeti optimalizálásának és új gyártási eljárásoknak köszönhetők.

Tesztelt méretek

Az EfficientGrip AA koncepció-abroncsot négy méretben állították elő:

Méretek

Load Range 

   LI/SI 

Külső
menetzaj


Hatékony zajszint

215/55 R16  

      XL

   97 V 

    69

             )

225/55 R16

      XL

   99 V

    69

             )

225/55 R17

      XL

   101 V  

    71

            ))

205/55 R16

      XL

   94 V

    69

             )


Az EfficientGrip AA Sport BluResponse AA abroncs fog alapként szolgálni a Goodyear mérnökeinek a piaci elvárásoknak megfelelő sportabroncsok kifejlesztésénél. Demonstrációs célokra is fogják használni, például kiállításokon, hogy bemutassák a márka technológiai fejlődését.