Autókiállítások és autós rendezvények - A Michelin bemutatja az Energy Saver + abroncsot az esseni Reifen kiállításon

A Michelin bemutatja az Energy Saver + abroncsot az esseni Reifen kiállításon

Események Leközölve 2012.06.14.

A 2008-ban piacra került Michelin Energy Saver a világon az egyik legkelendőbb abroncs, az összes kategóriában. A gyártó kihasználta a németországi Essenben most megrendezett nemzetközi abroncskiállítást, hogy bemutassa utódját, az Energy Saver +-t. Még nagyobb biztonság, még hosszabb élettartam és gazdaságos fogyasztás: ezt ígéri Michelin ezzel az új abronccsal. Hamarosan többet fogunk megtudni róla, mert az Energy Saver + hivatalos bemutatására néhány nap múlva Svédországban kerül majd sor.

Michelin Energy Saver + képe A fénykép csak illusztráció © : © rezulteo

Ugyanebben a témában

A Michelin egyik legkeresettebb termékének, az Energy Savernek utódját várakozás előzte meg minden gumiabronccsal foglalkozó szakember részéről. Ezidáig kevés információ szivárgott ki. A lepel a németországi Essenben, a nemzetközi abroncskiállításon hullott le amely június 5-e óta tart. A Michelin közölt néhány információt a járművek főbb szegmenseire szánt új  abroncs teljesítményéről, addig is, amíg a hivatalos bemutatóra hamarosan sor nem kerül Svédországban.

Nem véletlen az, hogy az Energy Saver + abroncsot most mutatták be. Június 1-jétől engedélyezték a gyártók számára az abroncsok teljesítményének közlését a gumiabroncsok kötelező címkézésével összefüggésben elfogadott európai szabályozás szempontjai szerint. Emlékeztetésül: ez az intézkedés lehetővé teszi, hogy a vevők egységes információt kapjanak három abroncsteljesítményről, az energiahatékonyságról, a nedves útburkolaton való fékezésről és a zajszintről.

A teljesítmények

Mivel az Energy Saver erőssége az energiahatékonyság és a biztonság, a Michelin bizonyítani szeretné, hogy az Energy Saver +-szal még inkább ki tudja tolni termékeinek határait. Az abroncsok 2012 novemberi címkézését megelőzve az esseni kiállításon a gyártó ismertette, hogy milyen értékekkel fog az abroncs megjelenni az üzletekben:

Michelin Energy Saver + teljesítmény matricaA fénykép csak illusztráció © : © rezulteo

  • Energiahatékonyság  (hozzájárulás az üzemanyag-fogyasztáshoz): B - C, a méretektől  függően;
  • Biztonság nedves útburkolaton: A;
  • Külső menetzaj: 68 - 70 dB, méretektől függően, 2 szint (megfelel a készülő szabványnak).

A technológia

Michelin Energy Saver + futófelületeA fénykép csak illusztráció © : © rezulteo

  • Továbbfejlesztett profil: a lenyomatot (a talajjal érintkező felületet) az Energy Saverhez képest   a nagyobb tapadás érdekében 10%-kal megnövelték.
  • Új gumikeverék: Az Eco-Grip Compound nagyobb molekulacserét biztosít (tehát kevésbé melegszik), ami üzemanyag-megtakarítást és hosszabb élettartamot (átlagosan45 000 km) eredményez
  • Gumi védőréteg: ez az innováció csökkenti a gördülési ellenállást, ezáltal az üzemanyag-fogyasztást és a CO2-kibocsátást. A Michelin 60 liter üzemanyag-megtakarítást említ az abroncs élettartama alatt az Energy Saverhez képest.

A méretek

Még nem ismerjük teljesen a méretekkel való lefedettséget. A Michelin Energy Saver +  14 és 16 collos méretekben lesz kapható 50 - 70-es oldalgumi-magassággal és T, H és V sebességindexszel.