Autókiállítások és autós rendezvények - Pirelli abroncs került az új Ferrarira, McLarenre és Lamborghinire a Genfi Autószalonon

Pirelli abroncs került az új Ferrarira, McLarenre és Lamborghinire a Genfi Autószalonon

Események Leközölve 2014.03.17. , írta Szombathy Péter

A Pirelli továbbra is ápolja sportos partnerkapcsolatait a szériaautók területén. A Ferrari, McLaren és a Lamborghini újdonságait kivétel nélkül különleges olasz abroncsokkal látták el.

Pirelli P Zero McLaren Genfi Autószalon 2014 A 2014-es Genfi Autószalonon a Pirelli bemutatja a méretre készült abroncsaival ellátott legszebb sportkocsikat - A fénykép csak illusztráció © : McLaren

Vitathatatlanul első a sport területén

A sportkocsik és presztizsautók abroncsellátása szempontjából a Pirelli rendelkezik vitathatatlanul a legnagyobb lefedettséggel a leghíresebb márkák újdonságainál. A Pirelli P Zero nagy teljesítményű gumi, amit gyakran tesznek elsőszerelésű abroncsként a presztizsautókra, a 2014-es Genfi autószalon időpontjáig összesen nem kevesebb mint 380 hivatalos engedélyezéssel. Ez 90-nel több, mint az elmúlt évben. Az olasz gyártó ebben az évben is számos és értékes újdonsággal lett gazdagabb.

 

McLaren, Ferrari és Lamborghini

A Genfi Autószalon egyik sztárja kétségkívül az új Lamborghini Huracan szuperautó volt, amely az olasz gyártó sorozatában a Gallardo helyét vette át. A Sant'Agata Bolognese márka majdnem kizárólag a Pirellivel dolgozik, és ennél az új sportkocsinál is az olasz abroncsgyártót választotta. Pirelli a P Zero-kat méretre gyártotta az olasz berlinetta számára, és „ L ” jelöléssel látták el őket, ami a Lamborghini márkára utal. A 245/30ZR20-as első és 305/30ZR20-as hátsó méretben készült különleges P Zero abroncsokat úgy tervezték, hogy pontosan megfeleljenek ennek a négykerék-hajtású, 610 lóerős új bombának, amely 3,2 másodperc alatt képes 0 -ról 100 kilométer/óra sebességre felgyorsulni, csúcssebessége pedig 325 kilométer/óra.

LamborghiniA fénykép csak illusztráció © : Lamborghini

A McLaren is, az új 650S külön az autó számára kifejlesztett Pirelli gumikat kapott. Még nagyobb teljesítményű autó, mint a Lamborghini. Papíron V8-as biturbó, 650 lóerővel, 0-ról 100 kilométer/órára 3,1 másodperc alatt, és főként 0-ról 200 kilométer/órára csupán 8,4 másodperc alatt gyorsul. Itt is különlegesek a felszerelt P Zero gumik: P Zero Corsa Asimmetrico „MC1” jelölésű abroncsok, 235/35 R19-es első és 305/30 R20- hátsó méretek. Meg kell jegyezni, hogy ez a 650S különleges Pirelli téli gumikkal is rendelkezik, a Winter Sottozero 3 külön az angol sportkocsira készült abroncs.

FerrariA fénykép csak illusztráció © : Ferrari

Végül pedig a Pirelli nem feledkezett meg partneréről, a Ferrariról. Az ágaskodó ló márkája Genfben mutatja be az új California T-t, és a cabriolet is speciális P Zero gumikat kapott. Ez az „F01” jelölésű, egyedülálló P Zero választható 19 colos és 20 colos méretekben.