Téli gumi hírek - Ne várja meg az utolsó pillanatot a téli gumik megvásárlásával!

Ne várja meg az utolsó pillanatot a téli gumik megvásárlásával!

Téli abroncsok Leközölve 2012.09.06. , írta J. József

Elhatározta, hogy téli abroncsot vásárol, vagy idén kicseréli őket? Ne várjon az utolsó pillanatig! Ha már az ősz elején megvásárolja őket, nagyobb választék áll rendelkezésre, és olcsóbban veheti meg őket.

Autó a hóban Előre megtervezheti téli gumijának beszerzését - A fénykép csak illusztráció © : iStockphoto.com/rezulteo.com

Minden évben ugyanaz a helyzet. Az első hóeséskor a még nyári abroncsokkal közlekedő autósok csapdájává válnak az utak. Egyszerre mindenki ráveti magát a téli abroncsokra: az üzleteket néhány nap alatt kifosztják, az árak pedig az egekbe szöknek…

Az ilyen katasztrófa-forgatókönyv megelőzése érdekében elég némi elő-re-lá-tás! Az autósboltok és abroncsértékesítő üzletek már az első őszi napokban átállnak a téli időszámításra. A legtöbb nagy cég kedvezményeket kínál az eladások megindítása érdekében.

Kár lenne nem kihasználni ezt a lehetőséget. Ilyenkor nagy márka- és modell választék áll rendelkezésére. Ez pedig nem feltétlenül van így a szezon kellős közepén. Ezen kívül november közepétől kezdődően az árak meredeken emelkedni kezdenek.

 Végezetül ne feledjük, hogy a téli abroncsok nem csupán hóesésben hasznosak. Nagyobb biztonságot nyújtanak, amint az átlaghőmérséklet 7 °C alá süllyed.