Téli gumi hírek - Téli abroncs sportkocsikra

Téli abroncs sportkocsikra

Téli abroncsok Leközölve 2013.01.17. , írta C. Erik

Magas telejsítmény/súly aránnyal, egy GT vagy Super Car típusú sportjárműnek a téli útviszonyok között még inkább szüksége van biztonságos és hatékony abroncsokra. Az ilyen gépkocsik sajátos igényeinek kielégítésére a gyártók nagy teljesítményű téli gumiabroncsokat fejlesztettek ki. A rezulteo válogatása.

Zöld Lotus Elise a hó alatt A fénykép csak illusztráció © : Flickr : The Pug Father

 

A sportautókra szánt nyári abroncsok kiemelkedő teljesítményt nyújtanak száraz és mérsékelt övi utakon. Ezzel szemben hideg és nedves utakon kifejezetten középszerűvé válnak. Ezért fontos az ilyen autókat különleges téli abronccsal felszerelni.

Ezeknek  a nagy teljesítményű téli abroncsoknak  kifogástalan viselkedést kell biztosítaniuk,  úgy vonóerő tekintetében a gyorsításnál való megcsúszás megelőzése érdekében, mint a nedves, havas és jeges utakon való fékezés terén. Mindezt úgy, hogy megtartson egy elfogadható teljesítményt a száraz útburkolaton. Igazi kihívás!

 

Tökéletesen szabályozott fékezés

Az ilyen típusú abroncsokat a  nagyon merev központi blokkok  és az  erős lamellázottság jellemzi. Ez a kialakítás csökkenti az abroncs deformálódását és megnöveli az érintkező élek számát, fokozva ezáltal a tapadást.

A nagy teljesítményű téli abroncsok ezen kívül több  kerületi horonnyal rendelkeznek , amelyek gyorsan elvezetik a vizet és az olvadt hólét.

 

Kitűnő hajtóerő 

A hajtóerő teljesítmény összefügg a  vállblokkok merevségével  és a profilon lévő lamellák számával . Az erős lamellizáltság jó vonóerőt biztosít a hóban.

A legtöbb nagy teljesítményű téli abroncs  aszimmetrikus profillal  rendelkezik, amely minden vezetési helyzetben optimális hatékonyságot eredményez.

 

 

 

A Continental ContiWinterContact TS810 Sport fényképeA fénykép csak illusztráció © : rezulteo

 

A rezulteo válogatása