Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Pirelli Scorpion Winter: jól kapaszkodó téli abroncs sportos SUV járművekre

Pirelli Scorpion Winter: jól kapaszkodó téli abroncs sportos SUV járművekre

Új abroncsok Leközölve 2013.01.14.

A jól ismert Scorpion Ice & Snow utódja, az Scorpion Winter felsőkategóriás SUV és crossover járművekre készült. Pirelli az összes teljesítményt továbbfejlesztette, hogy biztonságos és jól kormányozható téli abroncsot kínáljon, az útburkolat állapotától függetlenül.

Pirelli Scorpion Winter A fénykép csak illusztráció © : Pirelli

Scorpion Winter bővíti a Pirelli nagy teljesítményű SUV és crossovers járművekre való téli abroncs termékcsaládját. Ez a Scorpion Ice & Snow helyébe lépett, amelynek főként 16 collos abroncsai megmaradnak a termékcsaládban.

A szélsőséges téli időjáráshoz - eső, hó és jég - való alkalmazkodásra készült Scorpion Winter abroncsot a sportos vezetést kedvelő SUV vezetőknek kínálják. A Porsche-val  és a Volkswagennel, a felsőkategóriás SUV járműveikről ismert márkákkal együtt fejlesztették ki az abroncsot.

A Pirelli szerint a Scorpion termékcsalád legutóbbi darabja előrelépést jelent úgy a vonóerő és a téli útfelületeken való tapadás , mint a szárazt talajon való kormányozhatóság és vezetési komfort szempontjából.

 

Vonóerő, fékezés és kormányozhatóság havon

A Scorpion Winter abroncs összes teljesítménye javult a havon – vonóerő, fékezés és kormányozhatóság – a teljesen újratervezett futóguminak köszönhetően. A vonóerő így 9%-kal, a havon való fékezés pedig 10%-kal javult a Scorpion Ice & Snow-hoz képest. Az egyirányú mintázatot különösen kidolgozták, hogy a jármű teljesítményének kontrollja minden helyzetben biztosítva legyen, figyelembe véve a vezetést segítő elektronikus rendszereket (ABS, ESP stb.). 

 

Tapadás havon és nedves útburkolaton

Az új gumikeverék használata lehetővé tette a nedves úton és havon való tapadás optimalizálását. Ezen túlmenően, a futógumi széles hosszanti hornyainak köszönhetően a víz és olvadt hólé gyorsan eltávozik, így csökken a vízencsúszás kockázata. 

 

Tulajdonságok száraz talajon

A Pirelli jó kormányozhatóságot és vezetési pontosságot garantál száraz útburkolaton, amely tulajdonságok a futógumi új mintázatának köszönhetők.

 

Menetkomfort, gazdaságosság és környezetkímélés

Pirelli átalakította abroncsának belső szerkezetét is, a gördülési ellenállás és a menetzaj csökkentése érdekében. Ennek az innovációnak köszönhetően a Scorpion Winter abroncs 4%-os üzemanyag-megtakarítást eredményez elődjéhez képest, megnövekedett futásteljesítmény mellett. És úgy tűnik, 3 decibelt nyert a külső menetzaj tekintetében.

 

Értékesítés

A Scorpion Winter kapható Közép-Európában, Dél-Európában és Oroszországban, valamint a skandináv országokban. Már 28 méretben  létezik, 16-tól 21 collos méretig. Kapható defekttűrő (Run-Flat) változatban is.

 

Olvassa el ezt is:

>> Pirelli Scorpion Winter : a versenytársak
>> Pirelli Scorpion Winter : méretek 
>> Pirelli Scorpion Winter : az ár