Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - A Continental bemutatja a WinterContact TS 850 P abroncsot

A Continental bemutatja a WinterContact TS 850 P abroncsot

Új abroncsok Leközölve 2014.03.11. , írta Szombathy Péter

A prémium téli abroncsok családjának új jövevénye, a Continental WinterContact TS 850 P emeltebb teljesítménnyel mutatkozik be ahhoz a termékhez képest, amelyiknek a helyére lép.

WinterContact TS 850 P Az új WinterContact TS 850 P téli abroncs megnövekedett teljesítményt ígér! - A fénykép csak illusztráció © : Continental

Sportautókra és SUV-okra

Közvetlenül azután, hogy a Michelin előrukkolt az Alpin 5-tela Continental ezúttal elindította az új WinterContact TS 850 P-t és a WinterContact TS 850 P SUV verziót. A számozás bonyolult, de a cél ennél sokkal egyszerűbb: a lehető legjobb téli termékeket kínálni olyan autók számára, amelyek a sportkocsik és SUV autók családjához tartoznak. Ezek az új gumik a régi ContiWinterContact TS 830 P és ContiCrossContact Winter abroncsokat váltják fel, és minden téren kissé jobb teljesítményt ígérnek.

Continental WinterContact TS 850 PA fénykép csak illusztráció © : Continental

Könnyebben kormányozható és jobban fékez

Többek között a nagyobb szögeknek és a lamellák közötti kisebb érintkezési felületnek köszönhetően úgy mutatták be ezt az új abroncsot, hogy kormányozhatósága 5%-kal jobb a havon az elődjeihez képest. Sőt, száraz útburkolaton is figyelemre méltó a fejlődés a 2%-kal megnövekedett kormányozhatósággal, ami a nagyobb merevségi szintnek és a mintázati blokkok szabályozottabb mozgásának köszönhető. A fejlődés nem csak ennyiből áll. A Continental bejelentette azt is, hogy a fékezés 5%-kal hatékonyabb, tekintettel az abroncs egyedülálló mintázatára, amivel nagy fékezéskor jobban leküzdhető a mintázati blokkok összecsúszása. A fékezés jobb a száraz és nedves útburkolaton is.

 

Meg kell jegyezni, hogy a Continental kihasználta az alkalmat és bejelentette a termékeinek elnevezésében végrehajtott változást. Ezentúl a Continental újdonságai már nem a „Conti” jelölést tartalmazzák a nevükben. A WinterContact TS 850 P, és a SUV változata a két első Continental abroncs, amelyeken ezt az új rendszerű elnevezést alkalmazzák.