Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - A Falken Azenis FK453, az FK452 sportabroncs utódja

A Falken Azenis FK453, az FK452 sportabroncs utódja

Új abroncsok Leközölve 2012.08.24. , írta Cs

A Falken újabban az Azenis FK453 abronccsal jelentkezik, amely a sportos vezetés szerelmesei által közkedvelt FK 452 utódja. Az új abroncs befejezéseként a gyártó új prototípusát az autóverseny-pályákon, többek között a Nürburgringen tesztelte.

Falken Azenis FK453 A fénykép csak illusztráció © : Falken

Az Azenis FK453 azt a nehéz feladatot kapta, hogy a Falken termékcsalád egyik kiemelt abroncsát helyettesítse: a sokat tudó  FK452 abroncsot. Célja: a sportos vezetés szerelmeseinek a hatékonyság mellett vezetési élményt nyújtani.

A 2006-ban piacra került  FK452 jó hírnévnek örvend egyes versenyautó-közösségekben. Nagyban hozzájárul ehhez a Falken kommunikációs politikája, amely erősen hangsúlyozza a  driftet , és általában az autósportot. 

A vezetés élménye mindenek előtt
Az Azenis FK453 abroncsot az európai piacra, annak sajátosságait követve fejlesztették ki. Ez azt jelenti, hogy a speciális abroncs elkészítésekor a Falken figyelembe vett olyan futási szempontokat, amelyek az európai sportkocsik tulajdonosainak szokásaihoz kapcsolódnak.  

Bizonyos teljesítményeknek - mint például a tapadás és az  alakváltozás nedves útfelületen -  különös figyelmet szenteltek.

A versenyzésben szerzett tapasztalatának köszönhetően a  Falkennek sikerült jó egyensúlyt teremtenie a különböző teljesítmények terén, előnyben részesítve a vezetési élményt is.

Kidolgozás a versenypályán
Hogy a megszokott teljesítményt és következetességet tudja kínálni a sportos vezetéshez, az Azenis FK453 abroncsot számos versenypályán, többek között a Nürburgring pályán is tesztelték.

A német pálya döntő volt az abroncs kidolgozásához. Olyannyira, hogy az alkalmazott technológiák egyike a pálya nevét kapta: NUR-Spec. Ez az elnevezés megerősített szerkezetet jelöl, amely nylont tartalmaz,  és az abroncs merevségét és a vezetési élményt hivatott javítani.

Falken Azenis FK453A fénykép csak illusztráció © : Falken

Ez a szerkezet továbbá jelentős mértékben javítja a talajlenyomatot és az abroncs teljesítményét az FK452-höz képest, többek között a  nedves útburkolaton való úttartás  és  fékezés  tekintetében.

A futófelület  jó vízelvezetést tesz lehetővé, emellett optimalizálták a zajszintet is.

Olvassa el ezt is
>> A Falken Azenis FK453 versenytársai
>> A Falken Azenis FK453 méretei