Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - A Falken elindítja a Sincera SN832 Ecorun gyártását

A Falken elindítja a Sincera SN832 Ecorun gyártását

Új abroncsok Leközölve 2014.04.14. , írta Géza

A Falken japán tervezői új, alacsony gördülési ellenállású abroncsot mutattak be, amelynek kifejlesztése során elmondásuk szerint egy új szuperkomputert vettek igénybe.

Falken Sincera SN832 Ecorun A Falken Sincera SN832 Ecorun abroncsot a nanotechnológia inspirálta, gördülési ellenállása alacsony - A fénykép csak illusztráció © : Falken

Szimuláció szuperkomputeren

Ezentúl a gumigyártók nanotechnológiai léptékben dolgoznak az új gumik fejlesztésénél. A japán Falken gyártónál pedig elhatározták, hogy most először felhasználnak egy szuperkomputert, hogy még messzebbre jussanak az abroncs fejlesztésében. A japán kormánynak ez a szuperkomputere, amelyet eredetileg éghajlati modellezésekre terveztek, olyan teljesítménnyel rendelkezik, amelynek segítségével még részletesebben lehet tanulmányozni a gumiabroncs alkatrészeit. A Falken tehát nagyon büszke arra, hogy ezt a gépet használta, közvetlenül részt vett a 4D Nano Design programjában, és lehetővé tette a Sincera SN832 Ecorun kifejlesztését.

 

Mindenben a legjobb

Falken Sincera SN832 EcorunA fénykép csak illusztráció © : Falken

A Sincera SN832 Ecorun egy alacsony ellenállású új abroncs, amely papíron felülmúlja elődjét, az SN828-at, a legfontosabb teljesítményekben. A Falken szerint például 22%-kal csökkent a gördülési ellenállása az elődjéhez képest, valamint 27%-kal csökkent a fékút. Ez teszi lehetővé egyébként azt, hogy „A” jelenjen meg a címkéjén, nedves útburkolaton történő fékezés osztályozásakor.

A Falken ezekkel az új eszközökkel részt vett egy új keverék és mintázat kidolgozásában, ami jelentősen növeli dinamikus teljesítményét. Az oldalirányú aquaplanning mértéke 32%-kal csökkent a felváltott abroncshoz képest. A tavasztól kapható Sincera SN832 Ecorun19 méretben lesz elérhető, 13 colostól 15 colosig, T sebességindexszel.