Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - A Hankook bemutatja a Ventus S1 evo2 SUV-ot, a SUV járművekre szánt hatékony gumiabroncsot

A Hankook bemutatja a Ventus S1 evo2 SUV-ot, a SUV járművekre szánt hatékony gumiabroncsot

Új abroncsok Leközölve 2013.11.05. , írta J. József

A koreai abroncsgyártó, a Hankook bemutatta új, SUV-okra készült nagy teljesítményű abroncsát. 30 méretben lesz kapható, 17-től 22 colosig terjedő átmérőkben.

Hankook Ventus S1 Evo2 SUV A Hankook ultranagy teljesítményű abroncsainak sorozatát a SUV sportos profillal, az új Ventus S1 Evo 2 SUV-val bővítette - A fénykép csak illusztráció © : Hankook

A Ventus S1 evo2 termékvonal

Az új Ventus S1 Evo2 SUV a Ventus S1 Evo2-vel azonos tervezési filozófia szerint készült és elsősorban a SUV típusú járművekre összpontosít, a piacon kapható legsportosabbakkal együtt. A cél továbbra is az, hogy a lehető legjobb teljesítmény-eredményeket kínálja,  anélkül, hogy feláldozná a használati kényelmet. Ez egy alapkompromisszum, ami a kategória minden gyártójánál azonos.

 

Új szilika vegyület

A Ventus S1 evo2 SUV szerkezete módosult és új, kedvező tulajdonságokkal rendelkező szilika vegyület felhasználásával készült: ezáltal nedves útburkolaton a teljesítményei javultak, különösen a vonóerő. Szintén javult a nedves útburkolaton a fékezési teljesítmény, valamint lerövidültek a fékutak. Ez az új gumikeverék fokozott kopásállóságával jó hatással van az abroncs élettartamára is.

 

Hankook Ventus S1 Evo2 SUV szerkezetA fénykép csak illusztráció © : Hankook

A hő jobb eloszlatása

A futógumi csatornái a csatorna mélyébe ágyazott lapokkal rendelkeznek, amelyek intenzív használatnál jobban eloszlatják a hőt. A cél itt is a teljesítményszint növelése és az optimális hatékonyság biztosítása az abroncs irányításakor, még akkor is, ha erős dinamikus hatásoknak van kitéve.

 

Nagyobb érintkezési felület

A Hankook beszámolt továbbá arról, hogy az új Ventus S1 evo2 SUV úttal érintkező felülete nagyobb. A futógumi különleges tervezésének köszönhetően ezzel a megnövelt érintkezési felülettel nagyobb pontossággal lép be a kanyarba, még nagy sebességnél is. A nagy felület nedves útburkolaton pedig csökkenti az aquaplanning kockázatát, mert a víz nyomása jobban eloszlik.

A Ventus S1 evo2 SUV 2014 tavaszától lesz kapható, harminc különböző méretben, 17-től 22 colosig, 225-től 315-ös szélességű futógumival.