Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - „A” jelölésű Nokian téli abroncs BMW i3-ra

„A” jelölésű Nokian téli abroncs BMW i3-ra

Új abroncsok Leközölve 2015.02.16. , írta J. József

A Nokian társult a BMW i3-mal, és olyan téli gumival látta el, amely azzal büszkélkedhet, hogy az első abroncs, amelnyek „A” energetikai index szerepel a címkéjén.

Nokian Hakkapeliitta R2 mintázat A Nokian Hakkapeliitta R2 új változata A üzemanyagtakarékos jelöléssel kizárólag a BMW i3 számára készült - A fénykép csak illusztráció © : Nokian Tyres

A BMW i3-ra

Az elektromos autókat általában nem nagyon érdemes nagy hidegben használni, mert az akkumulátoruk tartóssága közvetlenül arányos a hőmérséklettel. Ezek az autók azért mindennek ellenére képesek bármilyen körülmények között közlekedni, és saját téli gumi termékcsaláddal rendelkeznek. Ez a helyzet a BMW i3 esetében is, amely egy kicsi, 100%-osan elektromos városi autó, és ezért egészen különlegesek az abroncsai: meglehetősen nagy felni, de nagyon keskeny futógumi.

 

A fénykép csak illusztráció © :
 

Az energetikai „A ”

A Nokian a Hakkapeliitta új változatát mutatja be, amelyet kifejezetten a BMW i3-ra tervezett. A Hakkapeliitta R2 a gördülési ellenállás 30%-os csökkentését teszi lehetővé azokhoz a hasonló termékekhez képest, amelyeket helyettesít. Ez fontos ütőkártya az autó használati idejének a szempontjából. Ez a gördülési ellenállás annyira alacsony, hogy a címkéjének energiahatékonysági indexe „A” értékelést kaphatott. Ez az első egy téli abroncs esetében. Ami az abroncs teljesítményeit illeti, mindenféle útviszonyok között növekedett.