Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - A Kumho bemutatja a Solus HA31 és a WinterCraft WP51 gumikat

A Kumho bemutatja a Solus HA31 és a WinterCraft WP51 gumikat

Új abroncsok Leközölve 2014.07.17. , írta J. József

A koreai Kumho két új gumiabroncs termékét mutatta be az esseni gumiabroncs szakvásáron, egy „négyévszakos” és egy téli abroncsot.

Kumho Solus HA31 Kumho két új termékét mutatta be az esseni gumiabroncs vásáron: A Solus HA31 négyévszakos abroncsot, és a WinterCraft WP51 téli abroncsot - A fénykép csak illusztráció © : Kumho

Solus HA31, négyévszakos

Kumho Solus HA31A fénykép csak illusztráció © : Kumho
A négyévszakos abroncsok kategóriájában az új Solus HA31 a dél-koreai Kumho gyártó legújabb kínálata. A termék továbbra is a nyári abroncs teljesítménye, a jégen és havon kielégítő hajtóerő és a téli abroncs teljesítménye közötti kompromisszum terméke, amelyről azt mondják, hogy elődjénél több területen jobban teljesít. Például a nedves útburkolaton való úttartás terén az abroncs mintázata optimális ahhoz,  hogy gördülés közben elvezesse a nedvességet. A havas úton kifejtett hajtóerő tekintetében pedig az abroncsszerkezet egyes részeit dolgozták át. Ugyanez mondható el az üzemanyag-fogyasztásról és az iránytartásról is. A méretek terén pedig nem kevesebb mint 35 méret áll rendelkezésre a termékcsaládban, 13-tól 16 colos átmérőig.

 

 

WinterCraft WP51, télre

Kumho WinterCraft WP51A fénykép csak illusztráció © : Kumho
A WinterCraft WP51 abronccsal a téli abroncsok kategóriáját célozta meg a Kumho ezzel az új termékkel, amelynek elődjénél nagyobb teljesítményéről számoltak be. Ahogyan az egy régebbi termék felváltásánál lenni szokott, a gyártó fejlődést szeretne elérni úgy az energetikai teljesítmény, (fogyasztás) mint az egyéb teljesítmények terén, az út- és időjárási viszonyoktól függetlenül. Az abroncsmintázat fejlesztésével jobb szerkezeti merevséget értek el. Vízelvezető képessége szintén javult, a blokkok új mintázata pedig nagyobb oldalirányú merevséget eredményez. A 18 méretben kapható WinterCraft WP51 a 14 és 16 col közötti átmérőket fedi le.