Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - A Michelin megjelent a Pilot Sport Cup 2-vel, országúti termékcsaládjának legextrémebb abroncsával.

A Michelin megjelent a Pilot Sport Cup 2-vel, országúti termékcsaládjának legextrémebb abroncsával.

Új abroncsok Leközölve 2013.10.09. , írta L. Laszló

A Michelin a 2013-as frankfurti autószalon alkalmával mutatta be Pilot Sport Cup 2 abroncsát. Ez a termékcsalád legagresszívabb országúti példánya, már felszerelték a Porsche 918 Spyderre és a Ferrari 458 Speciale-ra is.

Michelin Pilot Sport Cup 2 A Michelin megjelent az új Pilot Sport Cup 2-vel, a sportautókra szánt dinamikus és hatékony abronccsal - A fénykép csak illusztráció © : All rights reserved

A legjobb Michelin sportabroncs? 

Michelin Pilot Sport Cup 2 sportA fénykép csak illusztráció © : All rights reserved
Emlékszik? Néhány hónappal ezelőtt volt. A Mercedes bemutatta az SLS AMG Black Series-t, sportkocsijának extrém változatát. A 630 lóerős V8-assal felszerelt, radikális megjelenésű kocsira került a világon elsőként a vadonatúj Michelin Pilot Sport Cup 2. Néhány napja a Michelin végre hivatalosan bemutatta ezt az új abroncsot, amely a francia abroncsgyártó sportabroncs termékcsaládja leghatékonyabb tagjának ígérkezik. Ezzel az abronccsal Frankfurtban is találkoztunk a Ferrari 458 új extrém változatán, a ”Speciale-on”, de a Porsche 918 Spyderen is, amely szintén félelmetesen nagy teljesítményű kocsinak ígérkezik.

A Michelin megadta a hangot! A Pilot Sport Cup 2 egy radikális termék, amely a felsőkategóriás sportkocsikra kerül. Ebben a kategóriában ez a leginkább pályára orentált az összes közül, még akkor is, ha országútra engedélyezik, mint a Pirelli Corsa Trofeo R-et.

 

 

Korszerű technológiai fejlesztés

Michelin Pilot Sport Cup 2 gumiA fénykép csak illusztráció © : All rights reserved
Ahogy Dominique Aimon, a Michelin tudományos és műszaki kommunikációs igazgatója elmondta nekünk, a Pilot Sport Cup 2 felhasználja a Michelinnél már ismert nagy teljesítményű technológiákat, például az aramid övet, vagy a futógumi külső és belső részén két különböző gumiból álló keveréket. A technológiákat erre az új abroncsra még tovább fejlesztették.

Számos új műszaki megoldás is található rajta, különösen az abroncs peremzónáján, amely 10%-kal szélesebb lett, így növeli a merevséget és javítja kormányzás érzését. Megjelent a „Track Variable Contact Patch 3.0” is, amely egy olyan eljárás, ami erős igénybevételnél biztosítja az abroncs érintkezési felületének egyenletességét.

 

Nagy hatékonyságú abroncs 

Michelin Pilot Sport Cup 2 pályaA fénykép csak illusztráció © : All rights reserved
Ezzel lehet garantálni papíron a kivételes hatékonyságot, amelynek ellenőrzésére az a rendkívüli idő, 6 perc és 57 másodperc adott lehetőséget, amit a Porche 918 Spyder a nürburgringi nagy pályán elért: abszolút rekord ezen a terepen egy szériaautótól.

 

 

Kapható

A Pilot Sport Cup 2 már rendelkezésre áll elsőszerelésként (exkluzív) a  Mercedes SLS AMG Black Series-n, a Ferrari 458 Speciale-on és a Porsche 918 Spyderen. Hamarosan felkerülhet egyéb extrém filozófiájú sportos modellekre, és természetesen megtalálható lesz az utánpótlás piacon is számos méretben 2014 év elejétől.