Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - A Yokohama elindítja a BluEarth A AE50, alacsony gördülési ellenállású abroncsot

A Yokohama elindítja a BluEarth A AE50, alacsony gördülési ellenállású abroncsot

Új abroncsok Leközölve 2014.04.16. , írta J. József

A japán Yokohama abroncsgyártó az alacsony gördülési ellenállású termékek családját a BluEarth A AE50-nel frissíti. Úgy tervezték, hogy nedves útburkolaton, valamint a gördülési ellenállás terén a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa.

Yokohama BluEarth A AE50 Yokohama BluEarth A AE50, nedves úton biztonságos, országúton üzemanyag-takarékos abroncs - A fénykép csak illusztráció © : Yokohama

Esőben és benzinkútnál hatékony

A Yokohama  klasszikus meghajtású kompakt autókra szánt alacsony gördülési ellenállású abroncsait a BluEarth-A termékcsalád tartalmazza, amely a nagyméretű sportos vagy SUV autókra készült különlegesebb termékcsaládok mellett kapott helyett. Az összetétel gyakori a gumiabroncsok világában, és elég közel áll a legtöbb versenytárs kínálatához a fogyasztás csökkentésére és nedves útburkolaton jó teljesítmény kifejtésére optimalizált gumikkal. Ez két rendkívül pontos szempont, már csak azért is, hogy jó értékeket lehessen feltüntetni a kötelező címkén . A BluEarth-A AE50 összetétele többek között Nano Blend gumikeveréket tartalmaz, aszimmetrikus mintázata pedig előnyösen hat a dinamikus viselkedésre, optimalizálja a fékezési teljesítményét nedves útburkolaton, és főként, csökkenti a jármű üzemanyag-fogyasztását a kis gördülési ellenállásnak köszönhetően. Mérsékelt a zajkibocsátás is.

 

14 méret 2014-ben

A Yokohama felfedte az új BluEarth-A AE50 kapható méreteinek listáját is, aminek alapján 2014-től tizennégy különböző méretben lesz kapható, 16 colostól (195/65R15) 18 colosig (235/40R18). Összességében jó értékekkel (C gördülési ellenállás, A fékezés nedves burkolaton, és 71 vagy 72 decibel). Meg kell jegyezni, hogy később további méretekben is kapható lesz.