Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Apollo Aspire 4 G: A technológia

Apollo Aspire 4 G: A technológia

Új abroncsok Leközölve 2012.06.21.

Aszimmetrikus, agresszív dizájnjával az Aspire 4G abroncs egyértelműen vállalja a sportos jelleget. A magas teljesítmények érdekében az Apollo mérnökei nagy változtatásokat hajtottak végre a gumikeveréken, a futógumin és az abroncs merevségén.

apollo aspire 4g technológia A fénykép csak illusztráció © : All rights reserved

A futógumi
A szilárd külső vállal és a keskeny köztes horonnyal az Apollo Aspire 4G abroncs jó kormányozhatóságot biztosít száraz útburkolaton. A széles hornyok kedvezően hatnak az abroncs tapadására nedves útburkolaton, csökkentve továbbá az aquaplanning jelenség kockázatát is. Az Apollo kitűnő féktávolságokról számolt be nedves útburkolaton. Ezeket az eredményeket még független tesztekkel igazolni kell. Mindazonáltal az Apollo Amazer 3 által egy közelmúltban végzett teszten kapott jó eredmény elég biztató.

Futófelület Apollo AspireA fénykép csak illusztráció © : All rights reserved

Merevség
A futófelületet optimalizálták, ezáltal pontosabb kormányozhatóságot és az irányváltásokkal szemben gyorsabb reagálási képességet nyújt. A cél egy vezetési élményt és biztonságot ötvöző abroncs létrehozása volt. Ez a futógumi eloszlásához járuló merevség jó teherelosztást, tehát egyenletes kopást, valamint viszonylag gyenge zajszintet biztosít.

A gumikeverék
A maximális teljesítmény érdekében az Apollo magas szilícium-dioxid tartalmú sztirol-butadién és vinil-SBS alapú gumikeveréket fejlesztett ki. Ezzel a megoldással javítható a tapadás száraz és nedves útburkolaton egyaránt, és kedvezően hat a kormányozhatóságra.

Olvassa el ezt is: