Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Apollo Aspire 4 G : felsőkategóriás abroncs indiai módra

Apollo Aspire 4 G : felsőkategóriás abroncs indiai módra

Új abroncsok Leközölve 2012.06.21.

Három évvel a Vredestein megvásárlása után az indiai Apollo egy nagy teljesítményű abroncs piacra bocsátásával folytatja az európai piac meghódítását. A holland márka mérnökeivel kifejlesztett Aspire 4G a felsőkategóriás, BMW, Audi vagy Mercedes típusú járműveket célozza.

Apollo Aspire 4G gumiabroncs A fénykép csak illusztráció © : All rights reserved

Az Aspire 4G-vel az Apollo nagy tétre játszik. Ez az ultra nagyteljesítményű abroncs (UHP) feladata az idiai gyártó összes termékcsaládját erősíteni hivatott, melyeket még kevéssé ismernek Európában. Kategóriájának legjobb UHP abroncsaival szeretné felvenni a versenyt: A Nokian Z G2, Hankook Ventus S1 Evo2 K117 vagy a Yokohama S.drive AS01.

A projekt végrehajtásához Apollo összegyúrta saját mérnökeinek és a Vredestein mérnökeinek tapasztalatát. A Vredestein  egy holland márka, amelyet három évvel ezelőtt vásárolt meg egy fejlett kutatási és fejlesztési részlegen belül. A szaktudás ilyesfajta kombinációja révén sikerült kidolgoznia egy teljesen „európai” előírásoknak megfelelő abroncsot. A nagyon tiszteletreméltó sportos teljesítményekkel rendelkező Aspire 4G a nagy szedánokat célozza, mint a BMW Serie 5, , az Audi A6vagy a Mercedes Classe E.

 

A teljesítmények 
• Kormányozhatóság
• Nagy teljesítmény nedves talajon
• Tapadás száraz talajon
• Alacsony zajszint
• Alacsony gördülési ellenállás

 

Az Apollo Aspire 4G versenytársai

NokianZ G2
HankookVentus S1 Evo2 K117
FuldaSportControl
YokohamaS.drive AS01

 

Olvassa el ezt is:

Lotus Exige Apollo Evonik fényképeA fénykép csak illusztráció © : All rights reserved

A Lotus Exige Apollo Evonik projekt 

Az abroncs kitűnő energiahatékonyságának bizonyítására az Apollo társult az Evonik vegyipari vállalattal és a Lotus autógyárral. Együttesen kifejlesztettek egy prototípust egy Lotus Exige alapján, amely magas teljesítményeket és egyszersmind minimális üzemanyag-fogyasztást ígér.

Evonik különleges alapanyagokat biztosított és számos alkatrészt módosított a jármű súlyának csökkentése érdekében, egyebek mellett plexiüveg ablakokat.

Ezeknek a módosításoknak és az Apollo Aspire 4G abroncsoknak köszönhetően az Exige-nek sikerült fogyasztását 8%-kal csökkentenie. Az abroncsok révén a gördülési ellenállás 10%-kal csökkent.