Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Bridgestone Blizzak LM-32C, téli abroncs könnyű haszonjárművekre

Bridgestone Blizzak LM-32C, téli abroncs könnyű haszonjárművekre

Új abroncsok Leközölve 2012.01.04.

Jobban kapaszkodik a hóban, hatékonyabban fékez nedves útburkolaton, nagyobb a kopásállósága: a Bridgestone új téli abroncsa nem szűkölködik az eszközökben. A könnyű haszonjárművekre készült Blizzak LM-32C nagyrészt átveszi a márka személygépcsikra szánt téli gumiabroncsánál, az LM-32 gyártásánál alkalmazott technológiát.

Bridgestone Blizzak LM-32C, téli abroncs könnyű haszonjárművekre A fénykép csak illusztráció © : Bridgestone

A Blizzak LM-32C abroncsával Bridgestone kibővíti a 3 tonnát nem meghaladó kisteherautókat és kis haszonjárműveket célzó kínálatát. A teljesítmények javultak az  LM-18C-hez, az LM-32C elődjéhez képest: hatékonyabb vonóerő hóban, rövidebb fékezés nedves útburkolaton és több, mint 10%-kal megnövelt futásteljesítmény.

 

Tapadás havon és nedves útburkolaton, kormányozhatóság

Az egyirányú futógumi megegyezik a személyautóra szánt Blizzak LM-32 téli abroncséval. Kialakítása révén jó teljesítményt nyújt havon és nedves útburkolaton anélkül, hogy kedvezőtlenül befolyásolná a száraz felületen való kormányozhatóságot.

A Blizzak LM-32C  futófelülete  a sokszögletű lamellás technológiával készült, hogy maximális tapadást biztosítson a tömör havon. Számos  keresztirányú horony szolgálja a jó tapadást friss havon és porhóban. A mély  hosszanti hornyok biztosítják a víz és az olvadt hó gyors elvezetését, mérsékelve így az aquaplanning kockázatát. Végezetül a  3D lamellákkal ellátott vállblokkok javítják az abroncs kormányozhatóságát, még teljes terhelésnél is.

 

Futásteljesítmény

Az abroncs futásteljesítményének és tartósságának fokozására Bridgestone új gumikeveréket fejlesztett ki, továbbá könnyített szerkezeti anyagokat használt fel. 

A futóguminál alkalmazott  magas szilícium-dioxid tartalmú keverék  egyszerre javítja a nedves útburkolaton való tapadást és a gördülési ellenállást, meghosszabbítva az abroncs élettartamát. A Bridgestone szerint, az  elvégzett tesztek  azt mutatják, hogy a Blizzak LM-32C 10%-kal nagyobb futásteljesítményt ígér, mint az LM-18C, továbbá 21%-kal javul a hajtó tengelyen a kopás.

Az LM-32C élvezi a könnyített övrész és az optimalizált  karkasz előnyeit is, melyek hivatásszerű használat esetén növelik az élettartamot.

Olvassa el ezt is 

Bridgestone Blizzak LM32C : árak
Bridgestone Blizzak LM-32C : méretek
Bridgestone Blizzak LM-32C : versenytársak