Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Bridgestone Blizzak LM-80: prémium téli gumiabroncs 4x4-es és SUV járművekre

Bridgestone Blizzak LM-80: prémium téli gumiabroncs 4x4-es és SUV járművekre

Új abroncsok Leközölve 2012.01.27.

A híres LM-25 4x4 abroncs helyébe lépő Bridgestone Blizzak LM-80 SUV és kompakt 4x4-es járművekre készült felsőkategóriás abroncs. Kiegyensúlyozott teljesítménnyel, havon pedig jó tulajdonságokkal rendelkezik. A svédországi Vidsel útjain végzett próbák képekben.

A Bridgestone a frankfurti kiállítás alkalmával mutatta be az LM-25 4x4 helyébe lépő abroncsát, a 4x4-es kompakt és SUV járművekre szánt téli gumiabroncs szegmensének szilárd képviselője volt.

A Bridgestone Blizzak LM-80 univerzális téli gumiabroncs, amely kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt minden útburkolaton: száraz, nedves, havas vagy jeges. Bizonyíték erre a svédországi Vidsel havas útjain a Bridgestone által  végzett tesztekről készült képek.

 

 Teljesen átdolgozott profil

Optimalizált futógumi az úttartás elősegítésére, a gördülési ellenállást csökkentő gumikeverék, a karkasz súlyának könnyítése:  a Bridgestone számos tökéletesítést hajtott végre a LM-25 4x4 abroncshoz képest.

Hatékony egyirányú profil

A havon nagyobb kapaszkodóerőt kifejtő egyirányú profil biztosítja a hólé kitűnő elvezetését és elősegíti a tapadást jeges felületen. Nagy vízmennyiség eltávolításával szolgálja esős időben a biztonságot, de száraz időben is nagyon biztonságos.

Többirányú lamellák


A futófelületen 3 lamellatípus található: Standard, Manivelle és Washboard. A cél az érintkezési zóna megnövelése, a blokkok merevségének, ezzel együtt a jármű kormányozhatóságának és stabilitásának fokozása volt.

Mérsékelt gördülési ellenállás

Amikor a Blizzak LM-80 magas színvonalú biztonságot és hatékonyságot ígér, ezt nem a gördülési ellenállás rovására teszi. Az új keveréknek köszönhetően optimalizálták a gördülési ellenállást, ezáltal csökken az  energiahatékonyságra, tehát a fogyasztásra hátrányos melegedés.

Könnyített karkasz

Továbbra is a fogyasztás csökkentésének szándékával könnyítették a karkaszt, hogy csökkenjen az abroncs súlya. A karkasz így nagyobb nyomást gyakorol a talajra, tehát jobban kapaszkodik. Egyes méretek könnyített övet is kaptak.

 A Bridgestone Blizzak LM-80 versenytársai

BridgestoneTuranza ER300 Ecopia
ContinentalContiPremiumContact 2
PirelliCinturato P7
DunlopSP Sport 01
GoodyearEfficient Grip