Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Bridgestone Blizzak WS-70: téli abroncs az északi országok számára

Bridgestone Blizzak WS-70: téli abroncs az északi országok számára

Új abroncsok Leközölve 2012.01.27.

A Blizzak termékcsalád legutóbbi szülötte, a Bridgestone Blizzak WS70 abroncs különösen alkalmas az észak-európai téli utakra. A Bridgestone technológia legjobbjainak felhasználásával (Multicell Tube gumikeverék, NanoPro Tech, 3D lamellák stb.) magas szintű teljesítményt kínál, még a legzordabb körülmények között is. A méretkínálat a kompakt autók és szedánok szegmensét fedi le.

A Bridgestone a frankfurti kiállítás alkalmával mutatta be a kifutó Blizzak Nordic helyébe lépő terméket.

A Bridgestone Blizzak WS-70 abroncsot külön az észak-európai országokra fejlesztették ki, ahol zord télre lehet számítani. Extrém téli körülmények között mutatkoznak meg képességei (alacsony hőmérséklet, tömör és fagyott hó, jég stb.), a Bridgestone szerint emellett jó biztonság színvonallal rendelkezik száraz és nedves burkolaton.

Ezt bizonyítják a svédországi Vidsel havas útjain a Bridgestone által végzett tesztekről készült képek.

 Koncentrált technológia

Multicell Tube gumikeverék, 3D Zigzag lamellák, NanoPro-Tech gumi: az igényes követelményeknek való megfelelés érdekében a Bridgestone Blizzak WS-70 gumiabroncs a gyártó által kifejlesztett két legújabb technológiát használja fel.

 

A Multicell Tube gumikeverék: jobb tapadást biztosít jégen

A gumikeveréknél alkalmazott Multicell Tube technológia elnyeli a jég felületén lévő vékony vízréteget és ezáltal kedvező hatással van az abroncs és a talaj közötti érintkezésre. A víz eltávolításakor a tapadó részecskék érintkeznek a jéggel és optimálissá teszik a tapadást.

 

A 3D Zigzag lamellák: biztosítják a blokkok merevségét

A téli és északi gumiabroncsokon a blokkok merevsége rendkívül fontos. Ezért fejlesztették ki a 3D Zigzag lamellákat. Ennek a műszaki megoldásnak az volt a célja, hogy javítsa a havas és jeges útburkolaton a tapadást, ugyanakkor növelje az abroncs élettartamát.

A NanoPro technológia: a mindig lágy gumi.

A gumikeverék a NanoPro-Tech technológiát is felhasználja, amely molekuláris szinten segíti elő a szilika megfelelő eloszlását. Ilyen módon a gumi még nagyon alacsony hőmérsékleteken is lágy marad.

Egyirányú profil: a víz és az olvadt hólé hatékony eltávolítását teszi lehetővé

Az eltolt blokkokkal kialakított központi csatornával és a négy vízelvezető horonnyal ellátott futófelület gyorsan elvezeti a vizet és az olvadt hólét. Az egyirányú profil és a számos lamellával bordázott sokszögletű blokkok jó hajtóerőt biztosítanak a havas útburkolaton.

 A Michelin Primacy 3 versenytársai

BridgestoneTuranza ER300 Ecopia
ContinentalContiPremiumContact 2
PirelliCinturato P7
DunlopSP Sport 01
GoodyearEfficient Grip