Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - ContiPremiumContact 5: a technológia

ContiPremiumContact 5: a technológia

Új abroncsok Leközölve 2012.04.01.

A vállblokkok megerősítése, az oldalgumi lágyítása, a lamellák számának növelése, az éleken 3 D mintázat... A ContiPremiumContact fejlesztéséhez a Continental számos innovációval járult hozzá.

ContiPremiumContact 5 új technológia A fénykép csak illusztráció © : Continental

A 3D élek és lamellák a jobb fékezést szolgálják
A fékezés javítása érdekében a Continental mérnökei a vállblokkokba 3D éleket alkottak. Ezek a kereszthornyok fékezés közben mérséklik a blokkok deformációját és hozzájárulnak az erők jobb átadásához. A ContiPremiumContact 2 abroncshoz képest megnövelték a lamellák számát, ezáltal nedves útburkolaton a jármű rövidebb idő alatt megáll, többek között a vízhártyát megtörő „ablaktörlő” hatásnak köszönhetően. 

A széles vállblokkok kanyarban optimális tapadást biztosítanak
A ContiPremiumContact 5 felépítését a sportabroncsok ihlették, széles vállblokkokkal rendelkezik. E tulajdonsága révén növelni tudja az érintkezési felületet ott, ahol a legerősebb az igénybevétel. A vezető így maximális tapadásra számíthat a kanyarokban.

Hosszanti hornyok az aquaplaning mérséklésére
Az útburkolatot felszárító széles „aquahornyoknak” köszönhetően a ContiPremiumContact 5 kitűnő védelmet nyújt az aquaplaning veszélyével szemben. Még nagy sebességnél is gyorsan kiszorítja az útburkolat és a futófelület között lévő vizet. Ugyanakkor ez nem befolyásolja a futófelület merevségét, ami a stabilitás és kormányozhatóság szempontjából fontos.

Rugalmas oldalgumi és megerősített öv a gördülési ellenállás csökkentése érdekében
Az öv és a váll megerősítése az oldalgumi lágyítása mellett több területen is nyereséget eredményezett: a gördülési ellenállás csökkent, a kormányozhatóság és a vezetési komfort javult.

Gumihidak a zajszint csökkentésére
Az abroncs aszfalton történő gördülésekor keletkező zajt csökkentik a Continental mérnökei által tervezett apró gumihidak a vállblokkokban. A vezetési komfort javításán kívül elősegítik az útburkolaton lévő víz gyorsabb elvezetését is.

> A ContiPremiumContact 5 teljesítményeinek bemutatása a Continental honlapján

Olvassa el ezt is:

ContiPremiumContact 5: felsőkategóriás nyári abroncs kompakt és szedán járművek számára

ContiPremiumContact 5: a méretek