Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - ContiWinterContact TS 850 : téli abroncs kompakt és középkategóriás szedánok számára

ContiWinterContact TS 850 : téli abroncs kompakt és középkategóriás szedánok számára

Új abroncsok Leközölve 2013.01.10.

A kompakt autókra és középkategóriás szedánokra szánt ContiWinterContact TS 850 jelentős teljesítményjavulást ígér elődjéhez, a ContiWinterContact TS 830-hez képest, úgy a biztonság, mint a gazdaságosság vagy környezetkímélés terén.

ContiWinterContact TS 850 A fénykép csak illusztráció © : Continental

A téli abroncsok növekvő piaca évről évre nagyobb teljesítményű abroncsokkal bővül. Continental sem kivétel a szabály alól. A gyártó néhány hét múlva kezdi forgalmazni a kompakt és középkategóriás szedánokra szánt ContiWinterContact TS 850 téli gumiabroncsot, amely a ContiWinterContact TS 830 abroncsot váltja majd fel.

A ContiWinterContact TS 850-nel a Continental ígérete fokozott tapadás téli útburkolaton, nagyon jó vezetési és nedves útburkolaton való fékezési teljesítmények, jobb  kormányozhatóság, nagyobb futásteljesítmény, valamint kisebb  gördülési ellenállás . 

A teljesítmények ilyen általános fejlesztése érdekében a Continental mérnökei többek között a  mintázatot  és a futógumi lamelláit  , valamint az  oldalgumik szerkezetét módosították.

ContiWinterContact TS 850A fénykép csak illusztráció © : Continental

Több él szolgálja a tapadást a téli útburkolatokon

Az új ContiWinterContact TS 850 egyirányú profilja jobb kapaszkodást biztosít a hóban az indulásnál és fékezésnél 10 % -kal, a kanyarokban 20%-kal több kapaszkodó élnek köszönhetően. A mintázatot pedig úgy tervezték, hogy az abroncs teljes élettartama alatt megőrizze a teljesítményét.

Lamellák, amelyek fokozzák a kormányozhatóságot, minden útburkolaton

Egy másik technológiai innováció a lamellákat érinti. A futógumi közepén elhelyezett, szinuszos lamellák fokozzák a tapadást havas útburkolaton és a jeges részeken. A vállbordákon lévő lamellák javítják a kanyarokban az abroncs merevségét, tehát a jármű kormányozhatóságát, minden útburkolaton.  

A gördülési ellenállás 10 % -kal csökkent

Continental optimalizálta új téli abroncsának gördülési ellenállását is, az üzemanyag-fogyasztás és a CO2-kibocsátás csökkentése érdekében. Ehhez a tervezők oly módon változtattak az oldalgumin, hogy csökkentsék ennek a zónának a deformációját. Az így kapott eredmény 10 % -kal jobb az előző modellhez képest.

 

Olvassa el ezt is

>> A ContiWinterContact TS 850 konkurensei
>> A ContiWinterContact TS 850 méretei
>> A ContiWinterContact TS 850 ára