Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Cooper Zeon CS Sport, új jövevény a nagyteljesítményű abroncsok kategóriájában

Cooper Zeon CS Sport, új jövevény a nagyteljesítményű abroncsok kategóriájában

Új abroncsok Leközölve 2013.10.30. , írta L. Laszló

A Cooper Tire egyáltalán nem feledkezett meg a nagyteljesítményű abroncsok szegmenséről. A Zeon CS Sport elkészült, szeretne részt venni a piac legjobb termékeivel a fej fej melletti harcban.

Cooper Zeon CS Sport A Cooper új Zeon CS Sport a sportabroncs és az ultra-nagy teljesítmény kategóriába tartozik. - A fénykép csak illusztráció © : Cooper

Ultra-nagy teljesítmény

Szó sincs arról, hogy a Cooper Tire csoport megfeledkezne a nagyteljesítményű abroncsok szegmenséről. Az amerikai gyártó európai ágazata leleplezte legsportosabb termékének új verzióját, tulajdonképpen azért, hogy a futamban maradjon a rendkívül erős versenyágazatban.

Az új Zeon CS Sport a Zeon 2XS helyébe lép az ultra-nagy teljesítményű abroncsok szegmensében, ahol többek között a Pirelli Pzero, a Continental ContiSportContact 5 vagy a Michelin Pilot Sport 3 is megtalálható.

A Cooper Zeon CS Sport próbájaA fénykép csak illusztráció © : Cooper

Csökkenő fogyasztás

Mint mindig, amikor megjelenik egy új sportos termék, a teljesítményeket minden téren jobbnak jelzik. Különösen az üzemanyag-fogyasztás területén. Ez a helyzet a vezetési kényelemmel is, a csökkenő menetzaj az abroncs hangteljesítményének javítására kidolgozott Optinoise-nak nevezett technológiának köszönhető.

 

Javuló teljesítmény, esőben még jobb

A kényelmen és az üzemanyag-fogyasztás csökkentésén kívül természetesen javultak a dinamikus teljesítmények is, ahogyan hangsúlyozta a Cooper. Úgy tűnik, a Zeon 2XS-hez képest a Zeon CS Sport jobban reagál a kormányzásra. Oldalirányú stabilitása is jobb a néhány újszerű műszaki megoldásnak köszönhetően.

David Coulthard, a Cooper nagyköveteA fénykép csak illusztráció © : Cooper
Jobb száraz útburkolaton, de jobb akkor is, amikor eső áztatja az aszfaltot. A Zeon CS Sport itt is jobb teljesítményt nyújt, mint az abroncs, amelynek helyébe lép. Ezt mondja David Coulthard, volt pilóta, a márka nagykövete is. Amikor a legtöbb abroncsgyártó nagy erőfeszítéseket tesz, hogy az igényeket minél jobban kielégítő termékeket kínáljon, mindenképpen kötelező a nedves útburkolaton jó tulajdonságot felmutatni ahhoz, hogy jó helyet szerezzen a kategórián belül.

 

17-től  19 collosig, W-től Y-ig

A Zeon CS Sport termékcsalád mérete három felnire terjed ki: 17, 18 és 19 coll. A sebességindex „ X ” vagy „ Y ” lesz, ez lehetővé teszi, hogy sok sportos járműre alkalmas lesz. Amit még tudni kell: a Zeon CS-t jövő év elejétől (2014 januárjától) árulják majd.