Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Dunlop Econodrive: biztonságos és gazdaságos abroncs kisteherautókra

Dunlop Econodrive: biztonságos és gazdaságos abroncs kisteherautókra

Új abroncsok Leközölve 2013.01.07. , írta B. József

A Dunlop könnyű haszongépjárművekre szánt Econodrive gumiabroncsa ötvözi az üzemanyag-takarékosságot, robusztusságot, élettartamot és vezetési kényelmet. Mindenezek olyan érvek, amelyeket a kisiparosok és a vállalati flották felelősei bizonyára vonzónak találnak.

Dunlop Econodrive A fénykép csak illusztráció © : All Rights Reserved

Az üzemeltetési költségek csökkentése minden könnyű haszongépjármű tulajdonosának központi kérdése, akár kisiparos, akár vállalati flotta kezelője. Új gumiabroncsával a Dunlop szeretett volna megfelelni elvárásaiknak. Az elődjénél energiatakarékosabb, robusztusabb és kényelmesebb Econodrive feltehetően a legigényesebb járművezetők igényeit is kielégíti.

Gördülési ellenállás

A Dunlop Econodrive abroncs számos innovációt tartalmaz. Többek között a karkasz rétegeinek új kialakítása, gumierősítés az oldagumikon (0,5 - 1 mm), továbbá a felsőbb rétegeken. Az acélövek közötti melegedés-gátló keverékkel együtt ezek az alkotórészek hozzájárulnak a gördülési ellenállás csökkentéséhez. Csakúgy, mint az új szén/szilika fekete gumikeverék, amely növeli a profil merevségét és a futásteljesítményt.

Ezekkkel a technológiákkal a gyártó állítása szerint 20%-kal csökkent a gördülési ellenállás az LT 30-hoz, az Econodrive elődjéhez képest, és körülbelül 300 €-ra becsüli az üzemanyag-megtakarítást amit új abroncsával el lehet érni (az összehasonlítást egy 205/65R16C 103/101T abronccsal felszerelt Volkswagen T5-tel végezték, amelynek átlagfogyasztása 8,2 l/100 km).

Komfort és élettartam

A Dunlop Econodrive abroncs jobb úttartást is kínál a talajlenyomatán egyenletesebben eloszló nyomás és az övek megnövelt merevsége révén (amely megkönnyíti az oldalirányú és hosszirányú erők átvitelét). Ezen túlmenően a megerősített karkasz és a vastag oldalgumi javítja az abroncs robusztusságát. A Dunlop kijelentette, hogy ezeknek az innovációknak köszönhetően 47%-kal megnövekedett az abroncs élettartama (az LT 30-hoz képest a 205/65R16C107/105T méretben)

Tulajdonságok nedves útburkolaton

A 4 csatornával ellátott futógumi jó tapadást biztosít nedves burkolaton. A kerületi központi horony és az oldalsó hornyok hatékonyan eloszlatják a vizet, csökkentve ezáltal a vízencsúszás (aquaplanning) veszélyét.

Kapható

A Dunlop Econodrive abroncs 34 méret-mintázatban, a 175/65R14C tól 215/55R16C-ig kapható.

Olvassa el ezt is :

>> Dunlop Econodrive: az árak 
>> Dunlop Econodrive: versenytársak 
>> Dunlop Econodrive: méretek