Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Dunlop Sport BluResponse : személyautó-abroncs jó értékekkel a címkén

Dunlop Sport BluResponse : személyautó-abroncs jó értékekkel a címkén

Új abroncsok Leközölve 2013.04.02. , írta J. József

A Dunlop a genfi autószalont használta fel arra, hogy bemutassa személygépkocsikra szánt új Sport BluResponse nyári abroncsát. A címkén BA osztályba sorolt abroncs többek között kitűnő tapadási tulajdonságokat valamint kis gördülési ellenállást kínál nedves útburkolaton, ami üzemanyag-megtakarítást és mérsékelt CO2-kibocsátást jelent.

Dunlop Sport BluResponse Dunlop Sport BluResponse - A fénykép csak illusztráció © : Dunlop

Az új nyári személygépkocsi abroncs teljesítményeinek fokozásához a Dunlop az autóversenyzésben szerzett tapasztalataiból merített. A Dunlop Sport BluResponse abroncs ugyanis a versenyzésből származó polimereket használja fel, amelyek fokozzák a tapadást és az úttartást nedves útburkolaton. A BA címkével rendelkező Sport BluResponse abroncs megfelel az új európai címkézés követelményeinek nedvestapadás, gördülési ellenállás és a menetzaj tekintetében. Ugyanakkor a Dunlop biztosít arról, hogy ez nem ment az abroncs egyéb teljesítményeinek rovására.

Tapadás, úttartás és fékezés

A  Dunlop Sport BluResponse  gumi olyan aszimmetrikus profillal rendelkezik, amely javítja  az úttartást, különösen  nedves útburkolaton. A nagy központi hornyok segítségével hatékonyan elvezeti a vizet. A külső vállblokk hatékony vízelvezetést biztosít.  A  vízencsúszás kockázata ezért nagymértékben csökkent.

Sport BluResponse gumiabroncs továbbá kitűnő fékezési teljesítményt kínál. A TÜV SÜD által végzett tesztelések alapján 2,5 métert nyert a tesztelt konkurens abroncsokhoz képest, az  úttartás pedig 3%-kal megnőtt.

Gördülési ellenállás

Sport BluResponse gumiabroncs gördülési ellenállása 30%-kal csökkent elődje, a  Sport FastResponse abroncs gördülési ellenállásához képest, az új gumikeveréknek és az abroncsszerkezet optimalizálásának köszönhetően. A Dunlop szerint a Sport BluResponse évente körülbelül 100 € üzemanyag-megtakarítást tesz majd lehetővé (a számítások 5%-os fogyasztást, évi 14 000 km megtételét és 1,64 € literenkénti árat vettek alapul).

 

Stabilitás és vezetési pontosság

A folytonos központi borda elősegíti a  stabilitást és a vezetési pontosságot. A laposabb profil  növeli a talajjal érintkező felületet, javítva így a  jármű reagálását, különösen kanyarokban. Az abroncs szerkezetét tíz görbülési sugárral alakították ki, amely homogénebb talajlenyomatot, azáltal pedig  jobb reagálóképességet eredményez. 

Komfort és élettartam

 Sport BluResponse kis gördülési zajjal rendelkezik a vállon lévő zárt hornyoknak köszönhetően. Végezetül a futásteljesítmény a talajlenyomat optimalizálása révén meghosszabbodott.

Kapható méretek 

A Dunlop Sport BluResponse  43 méretben, 14 - 17 coll között áll rendelkezésre. 9 további méret kapható 2014-től.

 

Olvassa el ezt is:

>> Dunlop Sport BluResponse: az árak
>> Dunlop Sport BluResponse: versenytársak
>> Dunlop Sport BluResponse: méretek