Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Dunlop Sport Maxx Race: versenyabroncs közúton (vagy fordítva)

Dunlop Sport Maxx Race: versenyabroncs közúton (vagy fordítva)

Új abroncsok Leközölve 2012.04.26.

A Sport Maxx RT mellett a Dunlop bemutatta a Sport Maxx Race-t is, a járművüket közúton és versenypályán egyaránt használó szupercar tulajdonoknak szánt elit abroncsot. Ennek a magával ragadó új jövevénynek a részletes értékelése és tesztelése egy Audi R8 V10 volánja mögött.

Dunlop Sport Maxx Race gumiabroncs A fénykép csak illusztráció © : All Rights Reserved

Jóllehet mennyiség szempontjából viszonylag titkos, a hipersport piaca hajtóerő szerepet tölt be az autóiparban. Minden magára valamit is adó gyártónak rendelkeznie kell saját ultranagy teljesítményű termékével. A Dunlop esetében ez az új Sport Maxx Race.

Ezt a kivételes abroncsot olyan típusú, nagy teljesítményű sportautókra szánták, mint a Mercedes C63 AMG Black Series, Porsche 997 GT3, BMW M5, Audi TT-RS, Audi R8…A versenyből átvett technológiák felhasználásával a Sport Maxx Race célja a hatékonyság és a vezetési élmény fokozása. Technikai szempontból az ilyen jellegű terméknél a kihívást a sportabroncs és az országúti abroncs tulajdonságainak egyesítése jelenti. Más szóval, meg kell felelnie a versenypályán töltött nap rendkívüli igénybevételének, ugyanakkor a közúti közlekedés biztonsági követelményeinek is, különösen esős időben.

A Sport Maxx Race versenytársai:

Olvassa el ezt is:

Dunlop Sport Maxx Race: teszt egy Audi R8 V10 volánja mögött

Dunlop Sport Maxx Race: a méretek

Dunlop Sport Maxx Race: a technológia csúcsán

    Dunlop Sport Maxx Race abronccsal szerelték fel a Mercedes C63 AMG Black Series-t

    517 lóerő,  V8 és országúti ragadozó tempó,
    a C63 szokatlan sportkocsi, mint egy dragster estélyi ruhában.  A hátsó kerekeknek átadott teljesítmény tökéletes abroncsokat igényel. Az, hogy a Sport Maxx Race abroncs a „pack circuit” opció része, különösen megtiszetelő referencia a Dunlop számára.

    Mercedes Black SeriesA fénykép csak illusztráció © : All Rights Reserved