Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Dunlop Sport Maxx RT: autóversenyzésből átvett technológia

Dunlop Sport Maxx RT: autóversenyzésből átvett technológia

Új abroncsok Leközölve 2012.03.16.

Az új abroncs nagyobb teljesítménye érdekében Dunlop a szerkezeten, a futógumin és a keveréken dolgozott. A cél a vezetési élmény fokozása, nem elhanyagolva az univerzális használhatóságot és biztonságot sem. Részletek a videón.

Fékező blokkok
A féktávolság csökkentése érdekében a Dunlop megerősített blokkokat fejlesztett ki, amelyek a nagyobb merevségnek köszönhetően ”anti-lift” hatást fejtenek ki. Konkrétan a gumitömböket összekötő, V alakban metszett csatornákról van szó.
> Vidéo : A Dunlop Sport Maxx RT abroncs fékező blokkjainak hatása

Vidéo :

A versenyből származó gumikeverék
Az optimális tapadás érdekében a Dunlop Sport Maxx RT adaptatív gumikeveréket használ, amely kompenzálja az útburkolat apró egyenetlenségeit, hogy az útfelülettel maximális érintkezési felületet hozzon létre. Ismerkedjen meg ezzel a technológiával a videón:
> Vidéo : a Dunlop Sport Maxx RT abroncs gumikeverékének sajátosságai

Vidéo :

A külső blokkok optimalizálása
Az abroncs reagálóképességének és pontosságának fokozása érdekében a Dunlop a Sport Maxx RT abroncsot a vállaknál masszív blokkokkal látta el. Ezeknek segítségével a futógumi nagy igénybevétel esetén is megfelelően működik.
> Vidéo : a Dunlop Sport Maxx RT abroncs külső blokkjainak hatása

Vidéo :

A gördülési ellenállás javítása
A gördülési ellenállás és ezáltal az üzemanyagfogyasztás  javítása érdekében a Dunlop az abroncs súlyának csökkentésén, a légellenállás mérséklése érdekében pedig a levegő penetrációs koefficiensén dolgozott.
> Videó: A Dunlop Sport Maxx RT abroncs energetikai optimalizálása

Vidéo :

Olvassa el ezt is: