Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Dunlop Sport Maxx RT : sportos, biztonságos és környezetbarát abroncs

Dunlop Sport Maxx RT : sportos, biztonságos és környezetbarát abroncs

Új abroncsok Leközölve 2012.04.04.

Dunlop Andalúziában mutatta be új sportabroncs termékcsaládját, a Sport Maxx RT-t. A rangos SP Sport Maxx TT utódjának bemutatását nagy várakozás előzte meg. Ez a versenyzésből átvett új abroncs egyesíti a nagy teljesítményt, biztonságot és kíméli a környezetet. Erősségei, technológia, méretek: íme a vezetés élvezete iránt elkötelezett abroncs részletes ismertetése. Ráadásul megismerhetik riporter-pilótánk reakcióit, aki különböző versenyautókon tesztelte.

Dunlop Sport Maxx RT HU A fénykép csak illusztráció © : All Rights Reserved

A 2008-ban piacra bocsátott Dunlop SP Sport Maxx TT szilárd referenciává vált a sportabroncsok világában. Három éve számos sportautóra szerzett engedélyeket, mint például a Mégane RS, és ezáltal sikerült helyet kivívnia magának az erős versenyszegmensben.

Az új termékcsalád kissé megváltozott neve egyértelműen utal a versenyzés világára (RT a „Racing Technology”). A Dunlop mérnökei hosszú versenytapasztalatukat kamatoztatták, mikor kifejlesztették a mai igényeknek megfelelő sportabroncsot.

A specifikáció a hedonista fogalmakat - például vezetési élmény, pontosság, reagálási képesség - és a biztonság  és energiahatékonyság követelményeit egyaránt kielégíti. Egymásnak ellentmondó megkötéseket kell kielégíteni egy olyan társadalomban, ahol a személyautó tiszteletet szeretne kivívni magának.

Teljesítmény és biztonság:
A Dunlop az andalúziai Ascari versenypályát választotta, hogy bemutassa az új versenyabroncsot a sajtónak. Az erre szakosodott TÜV SÜD* szervezet által végzett tesztek eredményeire támaszkodva a gyártó a Sport Maxx RT jó teljesítményszintjét, ezen belül a biztonságot és az üzemanyagfogyasztásra gyakorolt hatást emelte ki.

Fékezés:
A Sport Maxx RT abroncs kitűnő fékezési eredményeket ért el száraz talajon és nedves talajon egyaránt (7%-kal jobbat, mint legközelebbi versenytársai).

Gördülési ellenállás :
A Sport Maxx RT gördülési ellenállása 11%-kal alacsonyabb fő versenytársaihoz képest. Ez kevesebb felhasznált üzemanyagot és kevesebb CO2 kibocsátást jelent a légkörbe.

*(A teszteket egy 245/45R 17 abroncsokkal felszerelt Golf GTI-vel végezték.)

ContinentalContiSportContact 5
MichelinPilot Sport 3
BridgestonePotenza S001
Pirelli Pzero
GoodyearEagle F1 Asymmetric 2

 

Olvassa el ezt is: