Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Dunlop Winter Response 2: új téli gumi kompakt személyautóra

Dunlop Winter Response 2: új téli gumi kompakt személyautóra

Új abroncsok Leközölve 2013.10.29. , írta J. József

A Dunlop most mutatta be a városi és kisméretű személyautókra tervezett új téli abroncsát. A hírek szerint megnövekedett a hatékonysága.

Dunlop Winter Response 2 az úton A városi és kompakt autókra szánt Dunlop Winter Response 2 még jobb fékezésnél és a kanyarokban! - A fénykép csak illusztráció © : Dunlop

Olcsó téli abroncs

Ahogyan neve is mutatja, a Winter Response 2 a  Winter Response-t követi a Dunlop téli abroncsai között. A cél továbbra is az, hogy olcsó téli abroncsot kínáljanak az SP Winter Sport 4D kiegészítéseként: a Winter Response 2 kisméretű, A, B és C kategóriájú személyautókra készült.

 

Hatékonyabb fékezés

Ahogy várható volt, a Dunlop fejlődést jelentett be az abroncs elődjéhez képest. A gyártó szerint hatékonysága növekedett többek között a féktávolságok terén, nedves, jeges vagy havas útburkolaton egyaránt. A Winter Response 2 például nagyobb érintkezési felülettel rendelkezik, a futógumi közepén a blokkok különleges elrendezésénél fogva. Ez olyan műszaki megoldás, amely megnöveli a kapaszkodás mértékét a havon való fékezési fázisok, valamint a gyorsulási fázisok során.

 

Jobb kanyarodásnál

Winter Response 2 tökéletesebb tulajdonságait nem csak egyenes úton kell mérni. Az abroncs vállain 45 fokban elhelyezett lamellák találhatók, amelyek jobban képesek a centrifugális erőket kompenzálni kanyarban. A különleges mintázatnak köszönhetően javult tehát az úttartása kanyarban, havas és jeges útburkolaton is. Ilyen terepen a futógumi közepén elhelyezett blokkok különleges elrendezése segíti a hó befogását és az érintkezési felület megnövelését a futógumi közepén. Az abroncs erős lamellizáltsága révén belekapaszkodik a hóba, és megtöri a nedves útburkolatot borító vízhártyát. Az abroncs dinamikus teljesítménye ilyen körülményeknél is javult.

Dunlop Winter Response 2-t  már ezen a télen kínálják a 14 - 15 collos felnikre, 22 különböző abroncsméretben.