Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Energy Saver+: a technológia

Energy Saver+: a technológia

Új abroncsok Leközölve 2012.09.13.

Hatékonyabb gumikeverék, szélesebb futógumi, megerősített szerkezet... az Energy Saver+ számos technológiai újítással áll elő.

A futógumi
Az abroncstapadás javítása érdekében Michelin 10%-kal növelte a talajlenyomatot elődjéhez képest. Ezen kívül egy gumicsíkot helyezett el a futógumi övein, amelynek célja az energia jobb eloszlatása, tehát alacsonyabb gördülési ellenállás. 

A gumikeverék
Az Energy Saver+ szabadalmaztatott gumikeverék felhasználásával készül, amely a Eco and Grip Compound nevet viseli. Azzal a különleges tulajdonsággal rendelkezik, hogy csökkenti az energiahatékonyság szempontjából kedvezőtlen melegedést, anélkül, hogy ez befolyásolná az antagonista teljesítményeket, például a kopásállóságot.

A szerkezet
Az Energy Saver+, dinamikus teljesítményeinek növelésére a Michelin mérnökei sokat dolgoztak az abroncs szerkezetén és a vállakon. A futógumit így nylon borítások tartják oly módon, hogy ezáltal javul az úttartása. Egy réteg meghosszabbodik a vállakon és az oldalgumikon a huzalkarikáig, hogy az egész abroncsnak nagyobb merevséget biztosítson, hogy ezáltal viselkedése homogén legyen.

Olvassa el ezt is
>> Michelin Energy Saver+: a méretek
>> Michelin Energy Saver+: élettartam teszt
>> Michelin Energy Saver+: a teljesítmények