Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Energy Saver+: élettartam teszt

Energy Saver+: élettartam teszt

Új abroncsok Leközölve 2012.09.13.

Mit ér az Energy Saver+ 30 000 km után? Hogy ezt megtudjuk, a Michelin, amely az egyenletes teljesítményből versenyelőnyt kovácsolt, a Dekrára bízta egy hosszú ideig tartó teszt megszervezését. A tanúsító szervezet az Energy Saver+ teljesítményének alakulását a megtett kilométerek után összehasonlította a fő versenytársak teljesítményével. Az eredmények a Michelin mellett szólnak.

Michelin Performance Tour Spring 2012 A fénykép csak illusztráció © : Michelin

 

Teszt jegyzőkönyv
A Michelin Energy Saver+ abroncs élettartam tesztjét teljes egészében egy független tanúsító szervezet, a Dekra, , az abroncs vásárlásától a felszerelésig, a méréseken és a módszerek meghatározásán keresztül.

 

Michelin Performance Tour Spring 2012

 

A teszt célja 30 000 kilométer megtétele volt, normál vezetési körülmények között (500 km/nap). A 7 járműből álló konvoj 25 országon haladt keresztül.

A választott járművek Golf 6 TDi 105-ösök voltak,  195/65 R 15H abroncsokkal. Teljesen egyformák voltak, egyformán beállítva és azonos volt a súlyuk (egy 68 kg-os bábut tettek a vezető mellé a jármű terhelése céljából).

A Michelin Energy Saver+ abroncsot az alábbi versenytársakkal hasonlították össze: 

Sajnálhatjuk, hogy a Continental nem vett részt a legutóbbi ContiPremiumContact 5-ön, nagyobb a teljesítménye. Dekra biztosított minket arról, hogy az abroncsok vásárlásakor a kiválasztott méretben nem állt rendelkezésre. 

A tesztek eredménye

  Pirelli    
 Bridgestone  Goodyear  Continental  Moyenne
Fékezés nedves talajon 
(m-ben)
+ 0.1
+ 0.6+ 2.3+ 1.6+ 1.2
Élettartam 
(km-ben)
- 8 200
- 8 300 - 9 200  - 11 700  - 9 300
Üzemanyag-fogyasztás
(liter)
 + 14  + 39  + 24  + 7  + 21 

 

Fékezés nedves útburkolaton
A tesztet Berlinben végezték 18  000 megtett km után. A mérések mutatják az Energy Saver+ féktávolságához viszonyított eltérést.

Élettartam
Az élettartam a jogszabályokban előírt kopási határ eléréséhez megtett kilométerek számának felel meg. A 30 000 km-nél elért kopási szint extrapolálásával kapjuk. A mérések mutatják az Energy Saver+ futásteljesítményéhez viszonyított eltérést.

A fogyasztás
A teszt teljes időtartama alatt mérték. Az üzemanyag-megtakarítás az Energy Saver+ futásteljesítménye alapján számítható ki. A mérések mutatják a versenytárs abroncsokkal felszerelt járművek által fogyasztott üzemanyag-többlet literek számában. 

Fénykép a Michelin Performance-ról Tour Spring 2012

 

Olvassa el ezt is 
>> Michelin Energy Saver +:  a teljesítmények 
>> Michelin Energy Saver+ :  a technológia  
>> Michelin Energy Saver+ :  méretek